Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Yolanda Silfhout

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik ben eerst mediator geworden uit nieuwsgierigheid; ik kreeg regelmatig cliënten in de praktijk die voor een second opinion kwamen, omdat zij in een mediationtraject zaten en behoefte hadden aan advies. Mediation wekte mijn interesse. Ik ben mij hierin gaan verdiepen, heb opleidingen gevolgd en ben mediator geworden. Na door een collega te zijn getipt heb ik mij aangesloten bij de VvCP en ben ik Collaborative Professional geworden en overlegscheidingen gaan doen. Wat een fijne manier van werken is dat; niet tegen elkaar, maar met elkaar! Dat past bij mij als persoon; ik ben een teamplayer en houd van overleg en harmonie. Voor een conflict loop ik echter niet weg.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het voordeel van de overlegscheiding is dat ik in dit traject enerzijds mijn cliënt kan bijstaan en anderzijds als onderdeel van een team mijn cliënt kan begeleiden bij het tot stand komen van een goede duurzame regeling, waarbij – veel – aandacht voor de kinderen is. Als partners ga je uit elkaar, maar ouders van de kinderen blijf je.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Van cliënten die op deze wijze uit elkaar zijn gegaan heb ik teruggekregen dat zij het proces als zwaar ervaren, maar zeer zinvol, waarbij positief wordt geoordeeld over het feit dat partijen zelf de regie in handen hebben en het tempo waarmee de echtscheiding kan worden afgewikkeld kunnen bepalen. Voorts wordt ook als positief beoordeeld dat complexe zaken goed geregeld kunnen worden.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb via de VFAS de mediationopleiding gevolgd en volgens de opleiding tot collaborative professional bij de VVCP. In 2019 heb ik een cursus systemisch coachen gevolgd. De beste training wordt gegeven in de praktijk en door het te doen!

Neem contact op met Yolanda Silfhout

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.