Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Beroepsvereniging VvCP

voor Professionals

VvCP – de Vereniging voor Collaboratieve Professionals – zet zich in voor het oplossen van conflicten volgens de collaboratieve methode. Onze leden begeleiden bij scheidingen en (zakelijke) conflicten.

Agenda 2024
Activiteiten voor (aspirant) leden en introducees

Doelstelling van de VvCP

De VvCP heeft tot doel om de kwaliteit van de beroepsuitoefening door professionals/deskundigen die bij het oplossen en voorkomen van conflicten in overleg, te bevorderen. Dat doen zij volgens de daartoe op het gebied van Collaborative Practice ontwikkelde methode. De kwaliteit van de professionals die zijn aangesloten wordt vergoot door het organiseren van trainingen en bijeenkomsten, alsmede door het (doen) oprichten van praktijkgroepen. Deze praktijkgroepen worden door de vereniging ondersteund.

 

Aspirant-lid worden?

Advocaten, financieel deskundigen, professionals op het gebied van emotionele begeleiding en coaching en professionals in het erfrecht met een academische achtergrond kunnen aspirant-lid worden. Het bestuur van VvCP beoordeelt of kandidaten beschikken over de benodigde ervaring en kwaliteiten. Lees hier meer over ons lidmaatschap. 

Ga snel
naar…

Voor wie is de overlegpraktijk geschikt?
Wat is overlegscheiden?
Voor wie is overlegscheiden geschikt?
Waarom komt er geen rechter aan te pas?

Meer informatie over overlegscheiden

U ontvangt van ons de komende weken 4 e-mails met meer informatie en uitleg over overlegscheiden. Daarna stopt de verzending automatisch.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.