Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Wat doen we?

Begeleiding bij scheidingen en (zakelijke) conflicten

Uw echtscheiding begeleiden en (zakelijke) conflicten oplossen

De deskundigen van de VvCP begeleiden partners die gaan scheiden en partijen die zakelijke conflicten met elkaar hebben. Dit gebeurt door middel van de Collaborative methode en een multidisciplinaire aanpak. Een team van professionals begeleidt u bij het maken van goede afspraken als u gaat scheiden of bij het oplossen van een conflict.

 

Duurzame oplossingen zonder gang naar de rechter

Beide partners of partijen gaan met een eigen advocaat aan de slag en worden daarnaast ondersteund door een coach/psycholoog en bijvoorbeeld jurist of financieel deskundige. Van tevoren spreken we af dat de gang naar de rechter wordt vermeden. We praten met respect voor elkaar, zodat we tot duurzame oplossingen komen die toekomstbestendig zijn. Er is ruimte voor het uitspreken van uw behoeften en verwachtingen en we bespreken alle knelpunten.

 

Scheiden en uw kinderen

Als jullie samen kinderen hebben is het heel belangrijk dat we de scheiding voor hen niet zwaarder maken dan nodig. We stellen in overleg een duidelijk ouderschapsplan op zodat er rust komt voor de kinderen en zij weten hoe de nieuwe situatie eruitziet. Een team van professionals begeleidt jullie tijdens het proces en haakt eventueel een kinderpsycholoog aan als daar behoefte aan is. 

 

Collaborative divorce en Collaboractive practice

De collaboratieve methode is afkomstig uit de Verenigde Staten. Partners werken samen met deskundigen aan een respectvolle manier van scheiden of het oplossen van conflicten. Niet tegen elkaar, maar met elkaar. We zoeken naar een oplossing waar iedereen bij is gebaat. Onze Collaborative divorce en Collaboratieve practice deskundigen zijn getraind in het toepassen van deze methode.

Overlegscheiden
Overlegpraktijk
Beroepsvereniging VvCP
(voor Professionals)

Ervaringen van anderen

“De scheiding voelde niet als een gevecht”
Lees meer
“We vonden duurzame oplossingen in relatie tot elkaar”
Lees meer

Ga snel
naar…

Voor wie is het?
Wat doen we?
Overlegscheiden
Overlegpraktijk

Meer informatie over overlegscheiden

U ontvangt van ons de komende weken 4 e-mails met meer informatie en uitleg over overlegscheiden. Daarna stopt de verzending automatisch.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.