Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiĆ«le middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

De overlegpraktijk

Wat is het?

Conflicten oplossen zonder rechter

De overlegpraktijk richt zich op het snel oplossen van conflicten in overleg zonder dat geschillen aan een rechter voorgelegd hoeven te worden. Onder de deskundige begeleiding van professionals werken we toe aan een respectvolle afwikkeling van het conflict. Een oplossing waar beide partijen baat bij hebben, zonder de stress van een lange procedure.

 

Overlegpraktijk voor nalatenschappen en erfenissen

Beide partijen krijgen een eigen partijbegeleider die hun belangen behartigt en juridische hulp biedt, maar er niet is om andere partijen te benadelen. Juist de gecombineerde aanpak zorgt ervoor dat de overlegpraktijk geschikt is voor het oplossen van complexe geschillen over erfenissen. Dankzij deze manier van conflictoplossing wordt geen tijd verspild en frustratie voorkomen.

 

Verschil tussen mediation en de overlegpraktijk

In tegenstelling tot mediation wordt bij de overlegpraktijk een team van deskundigen samengesteld. Betrokken partijen krijgen een eigen partijbegeleider en er is ondersteuning mogelijk door een financieel expert en coach/ psycholoog. De teambesprekingen worden geleid door de coach, die ervoor zorgt dat het gesprek gestructureerd verloopt zonder dat emoties de overhand krijgen. Alle professionals zijn aangesloten bij VvCP.

Ga snel
naar…

Voor wie is het?
Wat doen we?
Overlegscheiden
Overlegpraktijk

Meer informatie over overlegscheiden

U ontvangt van ons de komende weken 4 e-mails met meer informatie en uitleg over overlegscheiden. Daarna stopt de verzending automatisch.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.