Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Wie zijn we?

Dit is de VvCP

Wij zijn VvCP

VvCP – de Vereniging van Collaboratieve Professionals – zet zich in voor het oplossen en voorkomen van conflicten in overleg volgens de methode van Collaborative Practice. Een team van professionals wordt samengesteld om ex-partners of partijen te begeleiden bij een conflict of scheiding zonder dat een gang naar de rechter nodig is. Met respect voor elkaar zodat er duurzame oplossingen ontstaan. Onze vereniging bestaat uit professionals die getraind zijn in het toepassen van de collaboratieve methode.

 

Bestuursleden VvCP

Priska Voskuil – Voorzitter
Rob de Bruijn – Penningmeester / Portefeuille Opleidingen
Wampie van Arkel – Portefeuille  PR
Hans Blikslager – Portefeuille Collaborative Business / Nalatenschap Collaborative
Carla Goossen – Portefeuille Kwaliteit / Practice Group
René de Haas –  Portefeuille Kwaliteit /  Practice Group
Willemijn van Strien – Portefeuille Opleidingen

 

Voor de begeleiding van echtscheidingen, zakelijke conflicten en geschillen over erfenissen

VvCP maakt onderscheid tussen overlegscheiden en de overlegpraktijk. De overlegscheiding is geschikt voor alle stellen die op een respectvolle manier uit elkaar willen gaan. Hierbij worden zij, volgens onze methode, begeleid door een team van deskundigen. Beide partners krijgen een eigen advocaat en worden samen bijgestaan door een coach/ psycholoog en financieel deskundige. Eventueel wordt een kindercoach aan het team toegevoegd. De overlegpraktijk richt zich op het begeleiden van partijen die een (zakelijk) conflict of onenigheid rond een erfenis of nalatenschap met elkaar hebben. Ook hier wordt een team van professionals samengesteld die de partijen begeleidt in het vinden van een oplossing.

 

Bent u scheidingsprofessional?

Bent u scheidingsprofessional en heeft u behoefte aan meer tools om een gang naar de rechter te voorkomen? Wilt u niet meer in conflicten van uw cliënten worden gezogen? Onze basisopleiding leert hoe u dit door middel van de multidisciplinaire samenwerking bereikt.

 

Voor professionals rond het erfrecht die interesse hebben in onze methode

Bent u als universitair opgeleid professional, zoals: erfrechtadvocaaat, (kandidaat) notaris (notarieel-juridisch of fiscaal), Estate planner, accountant, fiscalist of nalatenschap-mediator? En bent u werkzaam op het gebied van erfrecht en Estate planning? VvCP geeft u graag meer tools om een gang naar de rechter te voorkomen! Volg onze basisopleiding en leer meer over de multidisciplinaire aanpak.

Lees hier meer over de opleiding en ons lidmaatschap.

Overlegscheiden
Overlegpraktijk
Beroepsvereniging VvCP
(voor Professionals)

Ervaringen van anderen

“De scheiding voelde niet als een gevecht”
Lees meer
“We vonden duurzame oplossingen in relatie tot elkaar”
Lees meer

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Expat Overlegscheiding met Sandra, Janneke, Christan en Carla
In oktober 2021 ontving overlegscheidingsadvocaat Sandra Verburgt een mail van een Argentijnse man. Hij woonde met zijn Nederlandse vrouw als…
Lees meer
Interview met VvCP lid Petra den Hollander over het zo respectvol mogelijk afwikkelen van een scheiding.
Petra den Hollander is strafrechtelijk afgestudeerd. Na voor verschillende werkgevers te hebben gewerkt, kwam zij tot de conclusie dat zij…
Lees meer
Collaborative Divorce for expats
VvCP member and Collaborative Divorce Attorney Fabrizia de Wit-Facchetti is regularly approached by expats with the question whether she can…
Lees meer
Twee (oud) advocaten scheiden: lastig of juist niet
Korte tijd geleden rondden advocaten Fleur Oirbans, Ellen Keijzerwaard, coach Irene van Noort en financieel deskundige Geertje Tuinema een succesvolle…
Lees meer

Ga snel
naar…

Voor wie is het?
Wat doen we?
Overlegscheiden
Overlegpraktijk

Meer informatie over overlegscheiden

U ontvangt van ons de komende weken 4 e-mails met meer informatie en uitleg over overlegscheiden. Daarna stopt de verzending automatisch.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.