Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Wat is het?

Overlegscheiden is geschikt voor partners die uit elkaar gaan en dit op een respectvolle manier onder deskundige begeleiding goed willen regelen. Voor elkaar en de eventuele kinderen. Met duidelijke en toekomstbestendige afspraken als resultaat. Dit is ook mogelijk voor partners die niet getrouwd zijn.

 

Zo werkt overlegscheiden

Een team van professionals wordt samengesteld om uw scheiding te begeleiden. Advocaten, een coach (psycholoog), financieel deskundige en eventueel een kindercoach maken hiervan onderdeel uit. Beide partners komen met het team samen tijdens vergaderingen waarin informatie wordt uitgewisseld en knelpunten, behoeften en verwachtingen besproken. Hierbij wordt redelijkheid en transparantie verwacht van beide partners.

 

De professionals in het team richten zich voortdurend op het vinden van oplossingen. Ook voor die lastige kwesties waar u met elkaar niet meer uitkomt. Uit ervaring weten wij dat de kans heel klein is dat er alsnog een lange procedure bij de rechtbank nodig is. Procederen is kostbaar, vertraagt en zorgt geregeld voor een grote vertrouwensbreuk.

 

Verschil tussen mediation en overlegscheiden

Bij mediation heeft u samen met uw partner dezelfde bemiddelaar. Bij overlegscheiden hebben beide partners een eigen advocaat. Die is er voor uw eigen belangen, zonder te strijden tegen de andere partner. Beide partijen zijn gelijkwaardig. Een coach/psycholoog begeleidt de emotionele kant van het scheidingsproces en structureert de bijeenkomsten. Wanneer het nodig is grijpt de coach in zodat gesprekken op een redelijke toon gevoerd blijven worden. Om ervoor te zorgen dat de financiële kant goed wordt afgewikkeld maakt een financieel expert meestal onderdeel uit van het team. Indien nodig komt daar nog een kindercoach bij, zodat alle expertise bij elkaar wordt gebracht.

Overlegscheiden is de enige vorm van scheiden waarvoor een multidisciplinair team van professionals wordt samengesteld. Met allemaal hetzelfde doel voor ogen: u en uw partner op een respectvolle en duurzame manier te laten scheiden.

Ervaringen van anderen

“De scheiding voelde niet als een gevecht”
Lees meer
“We vonden duurzame oplossingen in relatie tot elkaar”
Lees meer

Ga snel
naar…

Voor wie is het?
Wat doen we?
Overlegscheiden
Overlegpraktijk

Meer informatie over overlegscheiden

U ontvangt van ons de komende weken 4 e-mails met meer informatie en uitleg over overlegscheiden. Daarna stopt de verzending automatisch.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.