Step 1 of 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Collaborative divorce is a good solution for partners who want to handle their divorce with professional guidance and respect for each other and any children, without going through drawn-out legal proceedings. It is also an option for partners who are not married. Read more about collaborative divorce here.

Overlegscheiden is geschikt voor alle stellen die uit elkaar gaan en dit op een respectvolle manier onder deskundige begeleiding goed willen regelen. Voor elkaar en de eventuele kinderen. Dit is ook mogelijk voor partners die niet getrouwd zijn. Lees hier meer over de overlegscheiding.