Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Yolanda Silfhout

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik ben eerst mediator geworden uit nieuwsgierigheid; ik kreeg regelmatig cliënten in de praktijk die voor een second opinion kwamen, omdat zij in een mediationtraject zaten en behoefte hadden aan advies. Mediation wekte mijn interesse. Ik ben mij hierin gaan verdiepen, heb opleidingen gevolgd en ben mediator geworden. Na door een collega te zijn getipt heb ik mij aangesloten bij de VvCP en ben ik Collaborative Professional geworden en overlegscheidingen gaan doen. Wat een fijne manier van werken is dat; niet tegen elkaar, maar met elkaar! Dat past bij mij als persoon; ik ben een teamplayer en houd van overleg en harmonie. Voor een conflict loop ik echter niet weg.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het voordeel van de overlegscheiding is dat ik in dit traject enerzijds mijn cliënt kan bijstaan en anderzijds als onderdeel van een team mijn cliënt kan begeleiden bij het tot stand komen van een goede duurzame regeling, waarbij – veel – aandacht voor de kinderen is. Als partners ga je uit elkaar, maar ouders van de kinderen blijf je.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Van cliënten die op deze wijze uit elkaar zijn gegaan heb ik teruggekregen dat zij het proces als zwaar ervaren, maar zeer zinvol, waarbij positief wordt geoordeeld over het feit dat partijen zelf de regie in handen hebben en het tempo waarmee de echtscheiding kan worden afgewikkeld kunnen bepalen. Voorts wordt ook als positief beoordeeld dat complexe zaken goed geregeld kunnen worden.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb via de VFAS de mediationopleiding gevolgd en volgens de opleiding tot collaborative professional bij de VVCP. In 2019 heb ik een cursus systemisch coachen gevolgd. De beste training wordt gegeven in de praktijk en door het te doen!

Get in contact with Yolanda Silfhout

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.