Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Wim Houtekamer AA CPL

Financieel expert
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Omdat ik al jaren de ellende van vechtscheidingen meemaakte in mijn praktijk. Lange doorlooptijden en geen zekerheid hoe de rechter gaat beslissen. De zaken waarbij onderling overleg tot stand kwam, gingen sneller en gaven meer garantie aan partijen om de eigen doelstellingen te bereiken. En de sfeer tussen partijen was beter.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het gaat een stuk sneller en ook is het meestal goedkoper als er kundige en doortastende advocaten bij betrokken zijn. Omdat er beter naar elkaar wordt geluisterd en men bereid is ook aan de belangen van de ander te denken, is de kans dat de eigen doelstellingen worden behaald voor partijen veel groter. Maar het grootste voordeel laat zich niet in geld uitdrukken en dat is de betere of minder slechte relatie die overblijft na de scheiding. En dan zeker de impact voor de kinderen die minder belastend is.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat met respect voor de vaak tegengestelde belangen toch op een creatieve en praktische manier een oplossing is gevonden om zo goed mogelijk uit de puzzel van de scheiding te komen. En dat het begrijpelijk is voor cliënten. Tegen aanvaardbare kosten.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Al circa 20 jaar als fiscaal- en pensioenjurist met een achtergrond als accountant betrokken bij scheidingen en zakelijke conflicten. Qua training de opleiding tot mediator gevolgd bij Lime Tree en daarnaast veel trainingen en cursussen op het gebied van soft skills bij GITP. En vakinhoudelijk de opleidingen tot accountant (Hogeschool Brabant/AVANS), fiscaal jurist (Erasmus Universiteit) en pensioenjurist (Vrije Universiteit Amsterdam)

Neem contact op met Wim Houtekamer AA CPL

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.