Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Wim Houtekamer AA CPL

Financieel expert
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Omdat ik al jaren de ellende van vechtscheidingen meemaakte in mijn praktijk. Lange doorlooptijden en geen zekerheid hoe de rechter gaat beslissen. De zaken waarbij onderling overleg tot stand kwam, gingen sneller en gaven meer garantie aan partijen om de eigen doelstellingen te bereiken. En de sfeer tussen partijen was beter.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het gaat een stuk sneller en ook is het meestal goedkoper als er kundige en doortastende advocaten bij betrokken zijn. Omdat er beter naar elkaar wordt geluisterd en men bereid is ook aan de belangen van de ander te denken, is de kans dat de eigen doelstellingen worden behaald voor partijen veel groter. Maar het grootste voordeel laat zich niet in geld uitdrukken en dat is de betere of minder slechte relatie die overblijft na de scheiding. En dan zeker de impact voor de kinderen die minder belastend is.

Wat voor feedback hoor je terug van cliƫnten die je hebt bijgestaan?

Dat met respect voor de vaak tegengestelde belangen toch op een creatieve en praktische manier een oplossing is gevonden om zo goed mogelijk uit de puzzel van de scheiding te komen. En dat het begrijpelijk is voor cliƫnten. Tegen aanvaardbare kosten.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Al circa 20 jaar als fiscaal- en pensioenjurist met een achtergrond als accountant betrokken bij scheidingen en zakelijke conflicten. Qua training de opleiding tot mediator gevolgd bij Lime Tree en daarnaast veel trainingen en cursussen op het gebied van soft skills bij GITP. En vakinhoudelijk de opleidingen tot accountant (Hogeschool Brabant/AVANS), fiscaal jurist (Erasmus Universiteit) en pensioenjurist (Vrije Universiteit Amsterdam)

Get in contact with Wim Houtekamer AA CPL

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.