Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Wendie Zwart-Peters

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik wil graag mensen verbinden en uit de strijd houden. Scheiden op die manier is naar mijn overtuiging de mooiste en meest respectvolle wijze om uit elkaar te gaan. Bovendien is het prettig om een psycholoog bij het team te betrekken, die vanuit een andere invalshoek kijkt wat de mensen nodig hebben. Dat spreekt mij erg aan.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?

De voordelen van collaborative divorce zijn legio. Eigenlijk zijn de voordelen gelijk aan de voordelen van mediation, namelijk samen uit de strijd blijven en zoeken naar oplossingen, ter voorkoming van conflicten, voor dit moment maar ook voor in de toekomst. Het grote voordeel van CD boven mediation is dat de mensen die gaan scheiden in die setting een eigen vertrouwenspersoon hebben waar zij vragen aan kunnen stellen en feedback kunnen krijgen. Dat is heel prettig voor de mensen. Ze staan er niet alleen voor.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat het een heel zorgvuldig proces is, waarbij ieder in zijn/haar waarde wordt gelaten.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik behoorde tot de eerste lichting collaborative professionals, dat was heel erg spannend. Ik had wel in mijn hoofd hoe dit er uit zou kunnen zien, maar dankzij de Amerikaanse opleiders Cathy Heenan (psycholoog) en Rita Pollak (Advocaat) kreeg ik inspiratie en overtuiging om hiermee verder te gaan.  In Deventer waar ik praktijk houd was het in het begin lastig om een netwerk te krijgen om collaborative practice op de kaart te zetten. Inmiddels is het meer en meer ingebed in mijn praktijk. Als mensen twijfelen of mediation iets voor hen is, vanwege bijvoorbeeld de angst om niet voldoende opgewassen te zijn tegen de ander, stel ik dit als beste alternatief voor. Sommige mensen vragen uit zichzelf naar de mogelijkheden om op een goede manier uit elkaar te gaan. Dan staat de overlegscheiding uiteraard op nummer 1!

Neem contact op met Wendie Zwart-Peters

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.