Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Vera Smeets

Advocaat
Neem contact op

Als advocaat en mediator in het personen- en familierecht bied ik begeleiding op maat waarbij het belangrijkste doel is dat communicatie tussen de ex-partners mogelijk blijft of weer mogelijk wordt en dat alle betrokkenen waaronder ook de kinderen na de scheiding met een goed gevoel verder kunnen. Soms zijn de emoties te hevig of liggen de belangen ver uit elkaar, waardoor dit doel niet haalbaar blijkt en een beslissing van de rechter nodig is. In de praktijk blijkt dat procederen veel tijd en geld kost, een onzekere uitkomst heeft en vaak niet leidt tot het resultaat waar men op hoopt. De scheiding is dan weliswaar afgerond, maar zonder het ‘goede gevoel’. De reden waarom ik Collaborative Professional ben geworden is dat het beoogde resultaat van de overlegscheiding precies aansluit bij het doel dat ik als advocaat en mediator nastreef. Als overlegscheidingsadvocaat maak je deel uit van het overlegscheidingsteam en met elkaar houd je de gemeenschappelijke en de persoonlijke belangen in het oog. Ook als overleg tussen de partners moeizaam verloopt, kan dat door de samenwerking binnen het team weer tot stand komen. Door de verschillende expertises van de advocaten, een (neutrale) financiële specialist, een coach en indien wenselijk een kinderdeskundige wordt maximaal maatwerk geleverd met een juridisch, fiscaal en emotioneel houdbare oplossing als resultaat.
Dit is het resultaat dat ik alle betrokkenen bij de scheiding van harte gun en waarmee de levens na de scheiding weer goed op de rit kunnen komen.

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. In 2005 ben ik afgestudeerd in het bedrijfsrecht en ben ik gestart als advocaat. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het personen- en familierecht en werk ik ook als scheidingsmediator. Vanaf 2010 ben ik lid van de Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Sinds 2014 ben ik als overlegscheidingsadvocaat aangesloten bij de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP).

Neem contact op met Vera Smeets

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.