Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Vera Smeets

Advocaat
Contact

Als advocaat en mediator in het personen- en familierecht bied ik begeleiding op maat waarbij het belangrijkste doel is dat communicatie tussen de ex-partners mogelijk blijft of weer mogelijk wordt en dat alle betrokkenen waaronder ook de kinderen na de scheiding met een goed gevoel verder kunnen. Soms zijn de emoties te hevig of liggen de belangen ver uit elkaar, waardoor dit doel niet haalbaar blijkt en een beslissing van de rechter nodig is. In de praktijk blijkt dat procederen veel tijd en geld kost, een onzekere uitkomst heeft en vaak niet leidt tot het resultaat waar men op hoopt. De scheiding is dan weliswaar afgerond, maar zonder het ‘goede gevoel’. De reden waarom ik Collaborative Professional ben geworden is dat het beoogde resultaat van de overlegscheiding precies aansluit bij het doel dat ik als advocaat en mediator nastreef. Als overlegscheidingsadvocaat maak je deel uit van het overlegscheidingsteam en met elkaar houd je de gemeenschappelijke en de persoonlijke belangen in het oog. Ook als overleg tussen de partners moeizaam verloopt, kan dat door de samenwerking binnen het team weer tot stand komen. Door de verschillende expertises van de advocaten, een (neutrale) financiële specialist, een coach en indien wenselijk een kinderdeskundige wordt maximaal maatwerk geleverd met een juridisch, fiscaal en emotioneel houdbare oplossing als resultaat.
Dit is het resultaat dat ik alle betrokkenen bij de scheiding van harte gun en waarmee de levens na de scheiding weer goed op de rit kunnen komen.

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. In 2005 ben ik afgestudeerd in het bedrijfsrecht en ben ik gestart als advocaat. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het personen- en familierecht en werk ik ook als scheidingsmediator. Vanaf 2010 ben ik lid van de Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Sinds 2014 ben ik als overlegscheidingsadvocaat aangesloten bij de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP).

Get in contact with Vera Smeets

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.