Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Saray Kehrens

Advocaat

Als je elkaar leert begrijpen en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen aandeel in het conflict, dan kun je in de toekomst op een betere manier samenwerken als collega-ouder en elkaar ondersteunen. Je moet als ouders toch met elkaar verder, of je dat nou wil of niet. Als kinderen je grootste goed zijn, dan investeer je toch in een goed ouderschap na scheiding?!

Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Toen ik in 2001 aan de slag ging in de advocatuur, merkte ik al vrij snel dat er bij een scheiding veel meer komt kijken dan alleen een juridische afhandeling. Mensen gaan door een emotioneel zware periode, waarbij ze vaak hun eigen behoefte uit het oog zijn verloren. Meningen, oordelen en eigen interpretatie van de feiten voeren veelal de boventoon en verstoren de communicatie en onderlinge verstandhouding.

Als overlegscheidingsadvocaat kan ik investeren in overleg tussen ex-partners en een betere communicatie, zodat de ware behoefte van beiden naar boven komt en we samen kunnen werken aan een duurzame oplossing. Als je elkaar leert begrijpen en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen aandeel in het conflict, dan kun je in de toekomst op een betere manier samenwerken als collega-ouder en elkaar ondersteunen. Je moet als ouders toch met elkaar verder, of je dat nou wil of niet. Als kinderen je grootste goed zijn, dan investeer je toch in een goed ouderschap na scheiding?!

Stel jezelf de vraag: wil ik ‘gelijk’, of wil ik ‘geluk’? In dat laatste wil ik graag bijdragen.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het toevoegen van pijn aan anderen om je recht te krijgen, vergroot alleen het leed en lost niets op. Je behoefte wordt er niet mee vervuld. In een overlegscheiding wordt geluisterd naar het verhaal van beide kanten en laten we je zien welke behoeftes er schuil gaan achter de woorden, de gedachtes en achter het conflict.

Het doel van een overlegscheiding is dat ex-partners op een goede manier verder kunnen met hun leven en er een solide basis wordt gelegd voor een nieuwe start.

Hebben jullie kinderen? Dan ga je samen met de coach aan de slag met het opstellen van een gedetailleerd en werkbaar ouderschapsplan. De coach bespreekt de praktische haalbaarheid en mogelijke valkuilen en zorgt ook dat de kinderen een “stem” krijgen in jullie echtscheiding.

Ex-partners hebben zelf de regie over hun scheiding, terwijl wij jullie langs alle onderwerpen loodsen. Alle belangen worden meegenomen, zodat jullie beiden kunnen terugkijken op een goed en overzichtelijk scheidingsproces.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Cliënten beschrijven mij als kundig, empathisch, betrokken, pittig en met humor. Zij waarderen de duidelijke uitleg en het constructief meedenken, ook met de “andere kant”. Ik zet zeker de boel niet op scherp. Het doel is om er samen uit te komen en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Als je vanaf het begin helder bent over de mogelijkheden en onmogelijkheden, dan weten cliënten waar ze aan toe zijn en hebben zij geen valse hoop. Ik voorzie in wat cliënten nodig hebben. Soms is dat structuur, duidelijkheid en voortgang. En soms is dat alleen begrepen worden, gehoord voelen en ondersteuning. Ik ben bereikbaar en zorg dat ik er voor ze ben. Een fijn contact met je advocaat is gewoon heel belangrijk, vooral in zo’n heftige periode die mensen doormaken.

Voor de reviews van ons kantoor verwijs ik graag naar:
https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1036696/kehrens_snoeks_advocaten?from=widget&lang=nl/

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2007 heb ik de specialisatieopleiding Scheidingsbemiddeling en de vFAS-specialisatieopleiding Familierecht afgerond. Dat was voor mij de basis voor mijn mediationpraktijk, waarin ik nog steeds met veel plezier werkzaam ben. Sinds 2009 ben ik gecertificeerd Mediator bij het NMI.

In januari 2010 heb ik de training Collaborative Divorce gevolgd en ben ik lid geworden van de VVCP. Dat maakt het mogelijk om in multidisciplinaire teams (advocaat-coach-financial) samen te werken aan een zorgvuldige en gedegen afwikkeling van een echtscheiding. Het werkt bijzonder prettig in een team waarin je je open kunt opstellen en er veel vertrouwen is in elkaar en in de samenwerking als zodanig. Dat wordt ook door cliënten gevoeld. We doen er alles aan om de zaak op de best mogelijke manier op te lossen.

In 2017 heb ik de Specialisatieopleiding Nalatenschapmediation gevolgd en een jaar later de Specialisatieopleiding erfrecht, om mij ook op het gebied van het erfrecht te kunnen bewegen. Scheidingsmediation lijkt in veel opzichten op nalatenschapmediation. Ook bij een echtscheiding verlies je iets wat voor jou heel waardevol is geweest. Je vertrouwde wereld stort in en niets lijkt meer hetzelfde.
Je bent boos, verbijsterd of misschien wel helemaal leeg. Het leven moet opnieuw worden opgepakt en dat is hard werken.

Op dit moment neem ik deel aan de training “Geweldloze Communicatie”. Als we geweldloos communiceren dan lukt het beter om onze intentie zo zuiver mogelijk bij de ander over te laten komen. Als we het gebruiken als we naar een ander luisteren, dan lukt het veel beter om een boodschap zo te horen dat we de intentie van de spreker kunnen verstaan. Als we elementen die ruis veroorzaken (zoals oordelen, strategieën, eisen) kunnen vermijden, dan blijft de dialoog zuiver. Ik stimuleer een zuivere communicatie en daar zijn alle betrokkenen bij gebaat.

Naast bovengenoemde trainingen hou ik uiteraard mijn juridische kennis op peil en actueel door het volgen van juridische cursussen op het gebied van het familierecht en erfrecht.

Neem contact op met Saray Kehrens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.