Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Rob de Bruijn RV

Financieel expert
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Uit eigen ervaring weet ik welke schade wordt aangericht als een echtscheiding uitmondt in een vechtscheiding. Met deze wetenschap wilde ik er alles aan doen om anderen dit leed te besparen. Met behulp van een overlegscheiding kunnen ex-partners op een respectvolle wijze én met de kennis en ervaring van specialisten uit elkaar. Niet alleen voor de partners maar zeker ook voor de kinderen is het zeer waardevol als na de scheiding het onderlinge contact goed is.

2) Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

De ex-partners worden door de beste professionals bij de afwikkeling van hun echtscheiding begeleid door ervaren specialisten (coach, advocaten en financieel deskundige). Slepende en zeer kostbare gerechtelijke procedures worden daarmee voorkomen.

3) Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Cliënten zijn blij dat ondanks de obstakels die zij in het proces van de overlegscheiding zijn tegengekomen elkaar op een respectvolle wijze kunnen loslaten en op een goede wijze als ouders van hun kinderen verder kunnen.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb in 2012 de basistraining van de overlegscheiding gevolgd. Aanvullend heb ik een 8-daagse mediation training en vervolgens verdiepende mediation trainingen (verbindend communiceren) gevolgd.

Neem contact op met Rob de Bruijn RV

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.