Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

René de Haas mdr fm

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Uit mijn lange ervaring is gebleken dat procederen conflictversterkend werkt. Het levert cliënten langdurig negatieve energie op en blokkeert een goed gezamenlijk ouderschap na scheiding.
Dat inzicht bracht mij tot het besluit geen procedures meer te voeren. Als mediator kan ik cliënten natuurlijk begeleiden naar een buitengerechtelijke oplossing maar als het gecompliceerder is hebben partijen toch behoefte aan individuele ondersteuning op juridisch, financieel en emotioneel vlak. De overlegscheiding biedt mij als advocaat dé ruimte om samen met andere deskundigen die begeleiding te bieden waar mijn cliënten behoefte aan hebben.Zo kan ik zorgen dat zij de beste en meest complete ondersteuning krijgen in deze lastige levensfase.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

De afspraak om samen met partijen en de speciaal daartoe opgeleide deskundigen in één team samen toe te werken naar een duurzame regeling biedt partijen enerzijds de ruimte aandacht te besteden aan hun individuele zorgen en behoeftes en anderzijds om in samenspraak met de andere partner/ouder te zoeken naar een maatwerkoplossing voor henzelf en voor hun kinderen. Als het weer goed kan gaan met de kinderen gaat het ook goed met de ouders.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

“Dank aan jou voor het zijn van onze reisleider. Met passende afweging, expertise en beleid hebben we een voor mij effectief proces gevolgd. ik heb er alle vertrouwen in dat we op deze overeenkomst, als die ooit al eens uit de lade moet komen, met voldoening kunnen bouwen; En ja, er zit creativiteit, progressiviteit en flexibiliteit in en dat is wat we zochten.”

“it was really professional and quick. An important job and a thoughtful process”.

“Dank je wel voor je uitstekend support en raad om dit goed af te ronden”.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2009 heb ik de basisopleiding gevolgd en daarna vele workshops, nationaal en internationaal om mijn skills te perfectioneren.
jaarlijks bezoek ik het IACP wereldforum in de VS en de congressen binnen Europa.
Als trainer verzorg ik workshop voor collaborative professionals van de VvCP in Nederland en ook voor onze buitenlandse collega’s in Europa en de Verenigde staten.
Ik schrijf blogs voor de VvCP nieuwsbrief en artikelen die internationaal verspreid worden. Als oud-voorzitter en bestuurslid van de VvCP ben ik actief ten behoeve van al onze leden. Inmiddels heb ik zo’n 50 overlegscheidingen met een goede overeenkomst kunnen afronden.

Neem contact op met René de Haas mdr fm

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.