Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Priska Voskuil-van Dijk

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Cliënten verdienen een goede familie-en erfrechtadvocaat. Een goede familie-en erfrechtadvocaat is iemand die voortdurend zijn/haar skills ontwikkelt, die op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen (juridisch en niet-juridisch) en oplossingsgericht te werk gaat. Een goede familie-en erfrechtadvocaat dient in mijn optiek tevens “mediator” en “collaborative professional” te zijn.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Scheiden en erven is een juridisch, financieel en emotioneel proces. In collaborative practice is aandacht voor alle aspecten, waardoor een duurzame oplossing kan worden bereikt. In collaborative practice kan ruzie omgezet worden in constructief overleg. De schade voor kinderen kan hierdoor worden beperkt.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Veel cliënten geven aan het collaborative proces zorgvuldig te vinden, waarbij het belang van de kinderen echt voorop staat.

In 2008 maakte ik deel uit van de groep die de 1e training in Nederland hebben gevolgd. Mijn praktijk bestaat voor 25% uit collaborative zaken

Neem contact op met Priska Voskuil-van Dijk

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.