Stap 1 van 9

 • Vragenlijst

 • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Peter Hans Teutenberg

Financieel expert
Neem contact op

Overlegscheiding/collaborative divorce

In 2008 hoorde ik voor het eerst over overleg scheiden van een advocaat uit mijn netwerk. Met name de multidisciplinaire aanpak sprak mij aan. In mijn bancaire verleden had ik maar al te vaak mensen te spreken gekregen die in de scheiding afspraken gemaakt hadden, die bancair niet haalbaar bleken of ongewenste fiscale en financiële gevolgen hadden. De kracht van overleg scheiden is niet alleen de positieve manier van uit elkaar gaan. Door de multidisciplinaire aanpak wordt niet alleen gekeken naar wat juridisch en emotioneel past maar ook of dit fiscaal en financieel optimaal uitpakt.

Zorg bij een scheiding dat uw financiële zaken snel en goed geregeld zijn

 

Inzicht en overzicht van de financiële gevolgen van uw scheiding is erg belangrijk voor uw toekomst. Dit bepaalt in hoge mate uw leefomstandigheden na de scheiding. U heeft hierbij de hulp nodig van uw geldverstrekkers en verzekeraars. Maar dit is voor veel mensen onbekend terrein. Veel mensen lopen vast in de contacten met hun geldverstrekkers en verzekeraars. Dit komt door de verregaande automatisering. Daardoor is de menselijke maat en persoonlijke begeleiding vrijwel volledig verdwenen. Uw situatie wordt vaak beoordeeld door een logaritme, waarbij uw specifieke omstandigheden vrijwel geen rol spelen.

Het kan gelukkig anders

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben bij grote financieel dienstverleners ben ik in 2007 Teutenberg Financiële Planning gestart. Dankzij die kennis en ervaring kan ik u helpen een oplossing te vinden voor uw financiële vragen. En weet ik precies wat uw rechten zijn in relatie tot geldverstrekkers en verzekeraars. Voor mij is het een uitdaging om in deze tijd van standaardisatie u toch financieel maatwerk advies te bieden en meer voor u voor elkaar te krijgen bij financiële dienstverleners.

Als onafhankelijk adviseur en voormalig krediet acceptant kan ik u niet alleen helpen met het vinden van de best passende financiële oplossing. Maar ik kan dit ook regelen met de geldverstrekker en verzekeraar. Zo kunt u scheiden in de wetenschap dat de door u gewenste oplossing ook haalbaar is.

Bij een scheiding spelen vaak de volgende financiële vragen:

 • Ik wil na de scheiding de woning en de hypotheek op mijn naam. Kan dat?
 • Als ik de woning en de hypotheek overneem, kan ik dan nog wel alimentatie betalen?
 • Welke afspraken moeten wij maken over de alimentatie en de kosten van de kinderen?
 • Hoe kunnen wij de pensioenen verdelen?
 • Wat zijn de fiscale gevolgen van onze scheiding?
 • Hoe moeten wij de lopende verzekeringen aanpassen?
 • Wij hebben overeenstemming over de financiële afspraken. Maar wat kan ik nu nog maandelijks uitgeven?
 • Ook met andere vragen omtrent de scheiding help ik u graag.

Wilt u meer weten? Laten wij dan een keer afspreken en uw situatie doornemen. Dan kan ik u uitleggen hoe ik u kan helpen om bij scheiden alles financieel in goede banen te leiden.

Teutenberg Financiële Planning. Dan gaat u financieel goed uit elkaar.

Neem contact op met Peter Hans Teutenberg

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.