Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Marty Hamburger

Advocaat
Neem contact op

Collaborative divorce

In de Verenigde staten is na de opkomst van Alternative Dispute Resolution (ADR) in de negentig jaren een ander fenomeen opgekomen: Collaborative Law ook wel Collaborative Divorce genaamd.

Wat is Collaborative Divorce ?

Collaborative divorce is een nieuwe manier van scheiden, samengevat komt het op het volgende neer. Partners en advocaten en andere betrokkenen spreken af niet te zullen gaan procederen maar te onderhandelen totdat er een overeenstemming is.

Wat doet een Collaborative Divorce advocaat?

Iedere partner wordt geadviseerd door een eigen advocaat (en zonodig coach – vaak een psycholoog of pedagoog – en accountant/financieel specialist) bij het regelen van de gevolgen van de echtscheiding. Vooraf wordt een deelnemingsovereenkomst gesloten waarin de betrokkenen afspreken dat zij elkaar met respect zullen bejegenen, alle informatie zullen verstrekken en elkaars gerechtvaardigde belangen (en die van het gezin) in het oog zullen houden. De betrokkenen sluiten bovendien een zogenaamde diskwalificatieovereenkomst waarin zij verklaren dat zij elkaar niet in een procedure voor de rechtbank zullen betrekken.

Meer over Collaborative Law

In 1999 is de IACP opgericht, de International Academy of Collaborative Professionals, met als doel het bevorderen van de toepassing en de kwaliteit van collaborative divorce law (overlegscheiding). Jaarlijks worden er meerdere internationale conferenties georganiseerd.

Deze snelle ontwikkeling is een resultaat van de behoefte naar een transparante en integere scheidingsvorm, waarbij wordt onderhandeld in het bijzijn van beider advocaten en een coach vanuit gezamenlijke belangen en niet vanuit persoonlijke standpunten, hetgeen een volstrekt unicum is. Hierbij leren de (voorheen) strijdende partijen op een ander niveau met elkaar te communiceren, hetgeen hun maar ook de eventuele kinderen ten goede komt.

De kosten bij een Collaborative Divorce zijn in verhouding tot procederen laag en de geleverde kwaliteit hoog.

De advocaat van Hamburger Advocaten is aangesloten bij IACP en VVCP (Vereniging Van Collaborative Professionals.

Neem contact op met Marty Hamburger

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.