Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Martine Klein

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

In de advocatuur en in het familierecht in het bijzonder, is het gebruikelijk dat eerst wordt geprobeerd in overleg tot oplossingen te komen. Dat lukt vaak en soms ook niet. Je moet geluk hebben met de advocaat van de andere partij. Ik wilde graag Collaborative Professional worden om deel uit te kunnen maken van een groep advocaten-mediators, coaches en financials die allemaal vanuit dezelfde overtuiging en inzet mensen willen helpen tot de beste afspraken met elkaar te komen. Professionals die je kunt vertrouwen en met wie goed kunt samenwerken. De band die ik inmiddels heb opgebouwd met vele collega’s is heel waardevol voor mij en daarmee ook voor mijn cliënten.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

In de overlegpraktijk heeft iedere deelnemer zijn eigen advocaat, die ook mediator is. Daardoor voelt de deelnemer zich gesteund in het proces. Anders dan in mediation, krijgen de deelnemers ook advies over de te nemen beslissingen. Een mediator is met name een procesbegeleider, geeft geen advies of steun. Dat wordt vaak als een gemis gevoeld. Gevolg is dat er op de achtergrond toch adviseurs worden ingeschakeld. Liever dat alle adviseurs meteen aan tafel zitten en in een team samenwerken om tot een evenwichtige regeling te komen. Ook kunnen andere deskundigen deel uit maken van het team, zoals een coach of financieel expert. Alles is erop gericht om er samen uit te komen. Met als uitkomst een oplossing die toekomstbestendig is.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Wat ik terugkrijg van mensen die ik in een overlegscheiding heb begeleid, is dat ik goed luister, een flinke dosis empathisch vermogen heb, slimme vragen stel, snel analyseer en dat ik een steun in de rug ben ik een ingewikkelde periode van hun leven.

Zie voor meer informatie over mij en mijn werkwijze mijn website www.martineklein.nl.

Hebt u vragen, neem dan contact met mij op. Ik help u graag verder.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2009 heb ik de opleiding tot Collaborative Professional gevolgd. Jaarlijks ben ik bij de opleidingsdagen. Ik maak deel uit van een praktijk groep in Zuid-Holland.

Ik heb veelvuldig overlegscheidingen succesvol begeleid.

 

Neem contact op met Martine Klein

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.