Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Martine Boender-Radder

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik zou mezelf omschrijven als een strateeg die zich bij voorkeur op de lange termijn focust en denkt in oplossingen niet in problemen. Deze kwaliteiten komen bij een collaborative divorce goed van pas. Doordat je met alle betrokkenen aan tafel zit en samenwerkt in plaats van tegenwerkt, komen de pijnpunten snel boven tafel. Met behulp van de juiste professionals kun je in overleg met elkaar tot (creatieve) oplossingen komen. Procederen is kostbaar, neemt veel tijd in beslag, geeft veel onzekerheid en verhard de verhoudingen tussen partijen. Geen van beiden is daar uiteindelijk bij gebaat.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?

De collaborative divorce practitioners kunnen op basis van de behoeftes van partijen het juiste begeleidingstraject opstarten. De aanpak die wordt gekozen, wordt binnen de mogelijkheden, afgestemd op wat partijen nodig hebben en op deze manier wordt gezocht naar een oplossing. Een oplossing zodat beide partijen verder kunnen, ook al is het niet meer met elkaar. Partijen hebben én houden de touwtjes in handen. De onzekerheid, voortdurende strijd en vaak onbevredigende uitkomst die een procedure oplevert, kunnen door de methode van collaborative divorce voorkomen worden.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Over het algemeen hebben cliënten het gevoel dat ze passende begeleiding hebben gekregen en dat ze – ondanks de omstandigheden – de scheiding én wat is afgesproken kunnen accepteren. Ze kunnen verder met hun leven, waarbij zij vaak nog op goede voet met elkaar staan. Cliënten zijn in de regel opgelucht dat zij niet “zo’n vechtscheiding” hebben gehad.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Vanaf het moment dat de collaborative divorce in Nederland werd geïntroduceerd, heb ik mij hierin verdiept en mij hiervoor aangemeld. Ik ben er groot voorstander van om met zijn allen tot uitvoerbare oplossingen te komen, in plaats van gebonden te zijn aan een beslissing van een rechter. Vaak is met een beslissing van een rechter het probleem niet opgelost, sterker nog, soms escaleert een echtscheiding door een beslissing van de rechter. Onderdeel van een collaborative divorce practitioner is het blijven ontwikkelen van jezelf. Dit doe ik onder andere door het volgen van vaardigheidslessen, strategisch coaching lessen en het houden van feedbacksessies met andere collaborative divorce practitioners.

Neem contact op met Martine Boender-Radder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.