Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Marjoleine de Boorder

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Toen ik in 2008 contact kwam met deze methode van scheiden, was ik meteen enthousiast. De spelregels van mediation gelden maar je werkt samen met een multi-gedisciplineerd team van gespecialiseerde professionals (coach, advocaten en een financial). Dat werkt in vrijwel de meeste gevallen het beste. Met een aantal advocaten ben ik in 2008 naar een internationaal congres gegaan in Cork, Ierland en direct daarna hebben wij onze Nederlandse vereniging opgericht.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

De voordelen zijn evident: een multidisciplinair team zorgt ervoor dat de professionals doen waar zij goed in zijn. De coach houdt zicht bezig met de emoties, de financial met de fiscale en financiële aspecten van de zaak en de advocaten zijn er voor het juridische deel en het ondersteunen van hun cliënten bij het voeren van de onderhandelingen.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Cliënten zijn tevreden over de werkwijze en houden een goede relatie met hun ex-partner en hun gezamenlijke kinderen. Het is een zorgvuldige manier van scheiden. Het is wel kostbaar.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb de eerste training van onze vereniging (VCCP) in Nederland mede georganiseerd en gevolgd in 2008 en volg jaarlijks trainingen om bij te blijven. Ik ben overlegscheidingsadvocaat en mediator.

Neem contact op met Marjoleine de Boorder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.