Waarom wilde je Collaborative Professional worden?
Toen ik in 2008 contact kwam met deze methode van scheiden, was ik meteen enthousiast. De spelregels van mediation gelden maar je werkt samen met een multi-gedisciplineerd team van gespecialiseerde professionals (coach, advocaten en een financial). Dat werkt in vrijwel de meeste gevallen het beste. Met een aantal advocaten ben ik in 2008 naar een internationaal congres gegaan in Cork, Ierland en direct daarna hebben wij onze Nederlandse vereniging opgericht.
Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?
De voordelen zijn evident: een multidisciplinair team zorgt ervoor dat de professionals doen waar zij goed in zijn. De coach houdt zicht bezig met de emoties, de financial met de fiscale en financiële aspecten van de zaak en de advocaten zijn er voor het juridische deel en het ondersteunen van hun cliënten bij het voeren van de onderhandelingen.
Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?
Cliënten zijn tevreden over de werkwijze en houden een goede relatie met hun ex-partner en hun gezamenlijke kinderen. Het is een zorgvuldige manier van scheiden. Het is wel kostbaar.
De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.
Ik heb de eerste training van onze vereniging (VCCP) in Nederland mede georganiseerd en gevolgd in 2008 en volg jaarlijks trainingen om bij te blijven. Ik ben overlegscheidingsadvocaat en mediator.