Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Marjoleine de Boorder

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Toen ik in 2008 contact kwam met deze methode van scheiden, was ik meteen enthousiast. De spelregels van mediation gelden maar je werkt samen met een multi-gedisciplineerd team van gespecialiseerde professionals (coach, advocaten en een financial). Dat werkt in vrijwel de meeste gevallen het beste. Met een aantal advocaten ben ik in 2008 naar een internationaal congres gegaan in Cork, Ierland en direct daarna hebben wij onze Nederlandse vereniging opgericht.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

De voordelen zijn evident: een multidisciplinair team zorgt ervoor dat de professionals doen waar zij goed in zijn. De coach houdt zicht bezig met de emoties, de financial met de fiscale en financiële aspecten van de zaak en de advocaten zijn er voor het juridische deel en het ondersteunen van hun cliënten bij het voeren van de onderhandelingen.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Cliënten zijn tevreden over de werkwijze en houden een goede relatie met hun ex-partner en hun gezamenlijke kinderen. Het is een zorgvuldige manier van scheiden. Het is wel kostbaar.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb de eerste training van onze vereniging (VCCP) in Nederland mede georganiseerd en gevolgd in 2008 en volg jaarlijks trainingen om bij te blijven. Ik ben overlegscheidingsadvocaat en mediator.

Get in contact with Marjoleine de Boorder

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.