Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Marius Meijer

Financieel expert
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Sinds 2005 word ik regelmatig ingeschakeld door advocaten en collega-accountants als neutraal en onafhankelijk financieel deskundige bij echtscheidingen en ontvlechtingen van samenwerkingen.

Hoewel ik al in 2010 kennis heb gemaakt met de VvCP en mij als financial wilde aansluiten bij de vereniging heeft het uiteindelijk tot 2016 geduurd voor ik de basisopleiding mediation heb gevolgd en vervolgens in het voorjaar van 2017 de opleiding tot collaboratief professional heb gedaan.

Ik ben er van overtuigd dat via overleg betere en duurzamere oplossingen bereikt kunnen worden dan via procederen.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?

In de praktijk zie ik heel vaak dat sprake is van machtsverschillen en/of kennis/informatieverschillen bij partijen in echtscheidingen. De traditionele mediation is dan geen oplossing en resulteert dan vaak in juridische procedures met winnaars en verliezers. Door al in een vroeg stadium te kiezen voor een teams van ervaren en geschoolde professionals, waarbij partijen ieder een eigen advocaat hebben en er een onafhankelijke coach en onafhankelijke financial aanschuiven wordt vaak sneller een voor alle partijen acceptabele oplossing bereikt.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Ik krijg vaak van cliënten die ik heb bijgestaan te horen dat ik snel de kern van het probleem raak en vandaar uit ga werken naar voor alle partijen – fiscaal en financieel – acceptabele oplossingen.

De training die op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Sinds 1992 ben ik AA-accountant, sinds 2000 Register Belastingadviseur en sinds 2017 van de VvCP.

Bij de jaarlijkse keuzes voor permanente educatie maak ik bewuste keuzes om ook onderwerpen te kiezen rondom advisering bij echtscheidingen.

Meer informatie over wie Marius Meijer is te vinden op https://mariusmeijer.nl/.

Neem contact op met Marius Meijer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.