Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Magali van Maanen

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

De reden voor mij om Collaborative Professional te willen worden is omdat ik in iedere zaak die ik behandel het beste, maar ook meest duurzame resultaat wil bereiken. De werkwijze van de Collaborative Practice past daar bij omdat het de diverse aspecten van geschillenbeslechting in zich behelst. Er is aandacht voor het emotionele, maar ook voor het juridische. Dit maakt het een efficiënt, maar ook effectief proces.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?

Zowel wanneer ik een cliënt bij sta als advocaat, als wanneer ik optreed als mediator, merk ik dat ik tegen grenzen aan loop. In een mediation is er regelmatig sprake van een disbalans. Een van partijen weet meer van de financiën, terwijl de andere partner een groter aandeel van de zorg- en opvoeding van de kinderen heeft. Dit kan leiden tot onzekerheid of wantrouwen, met als gevolg dat men zich in de mediation voorzichtiger opstelt. Bij het optreden als advocaat voel ik regelmatig een barrière wanneer er geen viergesprekken zijn en er geen rechtstreeks contact is met de andere partij. Er is dan minder zicht op wensen en belangen. In de Collaborative Practice is het professionele team er samen voor verantwoordelijk dat er een balans blijft en dat er wordt toegewerkt naar een regeling die voor alle betrokkenen positief is.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Van cliënten die ik heb bijgestaan heb ik gehoord dat ze zich gesteund voelden in een moeilijke periode. Helder advies over hun juridische positie, gecombineerd met een gezonde dosis empathie leverde het vertrouwen op om een regeling te treffen en een nieuwe stap te maken in hun leven.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2016  heb ik de basisopleiding tot Collaborative Professional gevolgd. De daar opgedane kennis heb ik door het bijwonen van de VVCP contactdagen bijgehouden en verdiept. Een en ander wordt natuurlijk versterkt door ervaring in de praktijk, zowel door een aantal formele overlegscheidingen als echtscheidingen die volgens dezelfde principes zijn afgewikkeld.

Neem contact op met Magali van Maanen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.