Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Janneke Mulder

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik zie het overleg als de enige oplossing voor het regelen van alle gevolgen van een scheiding. Mediation schiet soms te kort als de ex-partners net wat meer begeleiding nodig hebben vanwege de financiële of emotionele aspecten van de zaak. De scheiding kan dan door inzet van meerdere disciplines die allemaal werken aan het doel om het voor alle partijen (de ex-partners, kinderen en eventueel een onderneming) duurzaam worden geregeld. Hier maak ik heel graag deel van uit.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Met een collaborative divorce kunnen de scheidingen die alle ingrediënten in zich hebben om mogelijk een conflictueuze scheiding te worden, toch op korte termijn en met weinig schade voor alle betrokkenen duurzaam worden opgelost. Er zijn alleen maar winnaars: Ex-partners die beiden tevreden zijn met de oplossing en weer door kunnen gaan met hun leven. En kinderen die weer onbezorgd door kunnen doordat hun ouders het goed voor hen en zichzelf hebben geregeld.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Een collaborative divorce kan heel interessant zijn voor de scheidingen waarbij heel veel emoties betrokken zijn. Soms hebben ex-partners heel erg hun best gedaan om de relatie te redden en is het helaas toch niet gelukt. De teleurstelling kan dan erg groot zijn. Soms is er veel ruzie gemaakt en is er hierdoor veel wantrouwen. Doordat de partners tijdens een collaborative divorce ook op emotioneel vlak gecoacht worden, kunnen de emoties een plek krijgen en kunnen de ex-partners door met elkaar als ouders. Ik heb teruggekoppeld gekregen dat dit zeer waardevol is gebleken.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2019 heb ik de training voor collaborative divorce advocaat afgerond. Verder volg ik graag (internationale) webinars om te leren hoe collaborative professionals in de wereld werken.

Neem contact op met Janneke Mulder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.