Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Janneke Mulder

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik zie het overleg als de enige oplossing voor het regelen van alle gevolgen van een scheiding. Mediation schiet soms te kort als de ex-partners net wat meer begeleiding nodig hebben vanwege de financiële of emotionele aspecten van de zaak. De scheiding kan dan door inzet van meerdere disciplines die allemaal werken aan het doel om het voor alle partijen (de ex-partners, kinderen en eventueel een onderneming) duurzaam worden geregeld. Hier maak ik heel graag deel van uit.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Met een collaborative divorce kunnen de scheidingen die alle ingrediënten in zich hebben om mogelijk een conflictueuze scheiding te worden, toch op korte termijn en met weinig schade voor alle betrokkenen duurzaam worden opgelost. Er zijn alleen maar winnaars: Ex-partners die beiden tevreden zijn met de oplossing en weer door kunnen gaan met hun leven. En kinderen die weer onbezorgd door kunnen doordat hun ouders het goed voor hen en zichzelf hebben geregeld.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Een collaborative divorce kan heel interessant zijn voor de scheidingen waarbij heel veel emoties betrokken zijn. Soms hebben ex-partners heel erg hun best gedaan om de relatie te redden en is het helaas toch niet gelukt. De teleurstelling kan dan erg groot zijn. Soms is er veel ruzie gemaakt en is er hierdoor veel wantrouwen. Doordat de partners tijdens een collaborative divorce ook op emotioneel vlak gecoacht worden, kunnen de emoties een plek krijgen en kunnen de ex-partners door met elkaar als ouders. Ik heb teruggekoppeld gekregen dat dit zeer waardevol is gebleken.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2019 heb ik de training voor collaborative divorce advocaat afgerond. Verder volg ik graag (internationale) webinars om te leren hoe collaborative professionals in de wereld werken.

Get in contact with Janneke Mulder

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.