Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Ilse van Dijk - Oosterhout

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik was benieuwd naar een nieuwere manier van werken waarbij wij als echtscheidingsadvocaten echt een verschil kunnen maken. Dus niet strijden tegen elkaar, maar samenwerken met elkaar. Die samenwerking is gericht op de beide echtgenoten. Hierbij is zicht voor beide belangen, maar als het nodig is kan er ook ruggenspraak met de eigen advocaat plaats vinden. Daardoor voelen beide scheidende echtgenoten zich gesteund en krachtiger en juist daardoor ontstaat (nog) meer ruimte voor overleg.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?

Scheiden via overlegscheiden is erg efficiënt en ik zie dat mensen echt op een goed tempo hun echtscheiding kunnen regelen. Ook die echtgenoot die liever geen scheiding wilde. Juist daarvoor is ook oog. Alle betrokkenen in het team zijn hoog gekwalificeerde professionals zodat alle tijd zeer nuttig wordt besteed. Er is oog voor het emotionele proces dat de scheidende echtgenoten doorlopen, maar ook juridisch inhoudelijk wordt de beste ondersteuning geboden. Overlegscheiden is relatief snel, kwalitatief hoogwaardig en een vangnet in emotioneel opzicht.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Er wordt – ook als het proces soms wat moeizamer was – heel tevreden terug gekeken op het proces. Eén van de mooiste complimenten die ik mocht ontvangen was dat de cliënte in kwestie aangaf dat ik er op de juiste momenten was en ervoor zorgde dat zij in haar kracht werd gezet. Er zijn geen winnaars en geen verliezers, maar scheidende mensen die op een respectvolle manier uit elkaar gaan. Juist ook voor de kinderen die mogelijk betrokken zijn, wordt de echtscheiding goed en duurzaam geregeld. De kinderen spelen een zeer belangrijke (hoofd)rol in het kader van de overlegscheiden.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als advocaat, maar met name als mediator. Mensen samen brengen met de juiste juridische oplossing maakt het werk heel fijn. Al in 2008 heb ik via de Merlijngroep de mediationopleiding tot MfN-mediator gevolgd. In 2016 heb ik daaraan de specialisatie-opleiding van de vereniging van Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) toegevoegd. Die opleiding bestaat uit een mediationopleiding puur gericht op de scheidingspraktijk en een juridische opleiding op het gebied van het familierecht. Die laatste opleiding heb ik cum laude afgerond. In 2019 heb ik de opleiding van de Vereniging van Collaborative professionals (VvCP) doorlopen om meteen de maandag daarna met de eerste overlegscheiding te starten.

Neem contact op met Ilse van Dijk – Oosterhout

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.