Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Emmy van Ekelen

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik heb mij ontwikkeld tot collaborative professional omdat ik mijn cliënten wil helpen de scheiding op een verstandige én respectvolle manier op te lossen. Ook wilde ik een alternatieve manier van scheiden kunnen aanbieden om de strijd die in echtscheidingen vaak voorkomt op deze wijze te minimaliseren.
Wat daarbij ook mee speelde is dat ik graag deel uit wilde maken van een groep professionals die vanuit dezelfde overtuiging mensen willen helpen om hun scheiding voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen. Het voordeel hiervan is dat je met een team samenwerkt dat je kunt vertrouwen, wat niet altijd het geval is bij de andere manieren om tot echtscheiding te komen, zoals een echtscheiding op tegenspraak, waarbij ieder een eigen advocaat heeft en die soms lijnrecht tegenover elkaar staan.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Overlegscheiden onder begeleiding van onpartijdige professionals en een coach zorgt er voor dat belangrijke relaties worden beschermd in een periode van hevige emoties, en zorgt voor zo min mogelijk emotionele en financiële onrust. Ook de mogelijkheid om de kinderen onder begeleiding van een coach intensief te betrekken bij de opstelling van het ouderschapsplan zorgt ervoor dat alle betrokkenen inspraak hebben. Er wordt samengewerkt aan een plan voor de toekomst en op zorgvuldige wijze worden de belangen van partijen en de kinderen daarin meegenomen.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

De ervaring van mijn cliënten is dat het een intensief traject is, maar zeker de moeite waard als je de ouderrelatie wenst te behouden.
Door mijn uitgebreide ervaring met cliënten uit alle inkomensgroepen en met allerhande soorten problemen, van eenvoudig tot zeer complex, ben ik in staat mij goed in te leven. Mijn cliënten geven aan dat zij zich bij mij gehoord voelen. Daarnaast geloof ik in het coachen en zelfbewust maken van mijn cliënten, waardoor in het proces de focus wordt gelegd op wat voor de cliënt essentieel is. Zoals bescherming van hun kinderen en de relatie met hen, behoud van hun bedrijf, langdurige financiële zekerheid en een goede relatie met hun ex-partner. Cliënten geven mij terug dat ik hen een veilige en ondersteunende omgeving bied, zélfs wanneer de emoties hoog oplopen en de cijfers ingewikkeld zijn.

Wilt u meer informatie over wie ik ben en over mijn kantoor dan verwijs ik u naar mijn website: https://www.vanekelenpoort.nl/onze-advocaten/mr-emmy-van-ekelen

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Basistraining collaborative practice

Ik maak deel uit van Collaborative Practice Center (https://collaborativepracticecenter.nl/) welke groep van professionals ongeveer negen keer per jaar bij elkaar komen om kennis, ervaringen en expertise te delen. Jaarlijks volg ik de opleidingsdagen die door de vereniging worden aangeboden.

Neem contact op met Emmy van Ekelen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.