Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Barbara du Fossé

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Na ruim 20 jaar als advocaat in de scheidingspraktijk werkzaam te zijn had ik de behoefte aan een nieuw scheidingsmodel om een scheiding minder snel te laten escaleren en te komen tot een betere scheiding.

Je gunt alle cliënten een respectvolle en goede scheiding waardoor ook de onderliggende relatie behouden blijft, wat zeker als men kinderen heeft van essentieel belang is.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het voordeel van het overlegscheidingsmodel is dat men met elkaar in dialoog gaat en ook echt luistert naar elkaars wensen, behoeften, zorgen, etc. Doordat ieder wordt bijgestaan door een eigen advocaat die niet met elkaar gaan strijden, kan ook op gelijkwaardige wijze worden overlegd over de scheidingsgevolgen, waarbij een coach zorgt voor de juiste begeleiding van dit proces.

Bij mediation, waarbij de mediator neutraal en onafhankelijk is, wordt vaak een “sparringpartner” gemist. Doe ik er goed aan om met deze scheidingsregeling akkoord te gaan? In het overlegscheidingsmodel is je advocaat tevens ook je sparringpartner naast je juridische adviseur. In het klassieke model, waarbij ieder een eigen advocaat heeft, bestaat het risico dat men lijnrecht tegenover elkaar komt te staan en men onnodig in een vechtscheiding terecht komt.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat naar hen geluisterd is, begrip is getoond en tot een afwikkeling is gekomen, waarbij cliënten weer een toekomst zien, ook in financiële zin. En dit alles op een respectvolle wijze.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2015 heb ik de opleiding voor Collaborative Practice gevolgd. Sinds 1992 ben ik werkzaam als advocaat en in de loop der jaren heb ik mij volledig toegelegd op de scheidingspraktijk. Ik heb de nodige specialisatieopleidingen op dit gebied gevolgd. Jaarlijks houd ik mijn vakkennis bij door het volgen van trainingen/cursussen.

Neem contact op met Barbara du Fossé

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.