Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Barbara du Fossé

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Na ruim 20 jaar als advocaat in de scheidingspraktijk werkzaam te zijn had ik de behoefte aan een nieuw scheidingsmodel om een scheiding minder snel te laten escaleren en te komen tot een betere scheiding.

Je gunt alle cliënten een respectvolle en goede scheiding waardoor ook de onderliggende relatie behouden blijft, wat zeker als men kinderen heeft van essentieel belang is.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Het voordeel van het overlegscheidingsmodel is dat men met elkaar in dialoog gaat en ook echt luistert naar elkaars wensen, behoeften, zorgen, etc. Doordat ieder wordt bijgestaan door een eigen advocaat die niet met elkaar gaan strijden, kan ook op gelijkwaardige wijze worden overlegd over de scheidingsgevolgen, waarbij een coach zorgt voor de juiste begeleiding van dit proces.

Bij mediation, waarbij de mediator neutraal en onafhankelijk is, wordt vaak een “sparringpartner” gemist. Doe ik er goed aan om met deze scheidingsregeling akkoord te gaan? In het overlegscheidingsmodel is je advocaat tevens ook je sparringpartner naast je juridische adviseur. In het klassieke model, waarbij ieder een eigen advocaat heeft, bestaat het risico dat men lijnrecht tegenover elkaar komt te staan en men onnodig in een vechtscheiding terecht komt.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat naar hen geluisterd is, begrip is getoond en tot een afwikkeling is gekomen, waarbij cliënten weer een toekomst zien, ook in financiële zin. En dit alles op een respectvolle wijze.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In 2015 heb ik de opleiding voor Collaborative Practice gevolgd. Sinds 1992 ben ik werkzaam als advocaat en in de loop der jaren heb ik mij volledig toegelegd op de scheidingspraktijk. Ik heb de nodige specialisatieopleidingen op dit gebied gevolgd. Jaarlijks houd ik mijn vakkennis bij door het volgen van trainingen/cursussen.

Get in contact with Barbara du Fossé

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.