Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Anouk Thomas

Advocaat
Neem contact op

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan als advocaat en scheidingsmediator, met specialisme familierecht, maakte ik in 2009 kennis met de overlegscheiding afkomstig uit Amerika. Ik was zoals gezegd direct “om”. Alles komt bij een overlegscheiding samen waar ik voor sta: geen strijd, maar samen met een deskundig team zoeken naar de best haalbare oplossing voor het hele gezin in een moeilijke en verdrietige tijd. Een oplossing die is gericht op de toekomst, met respect voor het verleden. Het beste van twee werelden komt samen bij een overlegscheiding. Enerzijds heb je  je eigen adviseur aan je zijde, die je “een op een” informeert en coacht en tegelijkertijd zoek je in teamverband naar een maatwerkoplossing voor iedereen. Dat vraagt de nodige creativiteit en toewijding en dat is mij zeker toevertrouwd. Wat mij betreft is de overlegscheiding de beste manier van scheiden voor elk koppel, ook voor ons als advocaten/begeleiders.

Ik heb het geluk gehad om in 2009 getraind te worden door twee ervaren Amerikaanse collega’s. Zij hebben het enthousiasme verder aangewakkerd en vergroot. Inmiddels heb ik al vele jaren ervaring opgedaan in de praktijk met deze mooie manier van werken. Ook cliënten ervaren hoe fijn het is om met respect voor elkaar en onder begeleiding van een deskundig team het proces van scheiden te doorlopen. De mogelijkheid om daarbij ook afzonderlijke gesprekken te voeren met de coach/psycholoog en de eigen advocaat, de begeleiding van de kinderen in dit proces en – indien nodig –  de aanwezigheid van een onafhankelijk financieel deskundige, wordt als zeer waardevol ervaren.

Neem contact op met Anouk Thomas

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.