Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Anouk Thomas

Advocaat
Contact

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan als advocaat en scheidingsmediator, met specialisme familierecht, maakte ik in 2009 kennis met de overlegscheiding afkomstig uit Amerika. Ik was zoals gezegd direct “om”. Alles komt bij een overlegscheiding samen waar ik voor sta: geen strijd, maar samen met een deskundig team zoeken naar de best haalbare oplossing voor het hele gezin in een moeilijke en verdrietige tijd. Een oplossing die is gericht op de toekomst, met respect voor het verleden. Het beste van twee werelden komt samen bij een overlegscheiding. Enerzijds heb je  je eigen adviseur aan je zijde, die je “een op een” informeert en coacht en tegelijkertijd zoek je in teamverband naar een maatwerkoplossing voor iedereen. Dat vraagt de nodige creativiteit en toewijding en dat is mij zeker toevertrouwd. Wat mij betreft is de overlegscheiding de beste manier van scheiden voor elk koppel, ook voor ons als advocaten/begeleiders.

Ik heb het geluk gehad om in 2009 getraind te worden door twee ervaren Amerikaanse collega’s. Zij hebben het enthousiasme verder aangewakkerd en vergroot. Inmiddels heb ik al vele jaren ervaring opgedaan in de praktijk met deze mooie manier van werken. Ook cliënten ervaren hoe fijn het is om met respect voor elkaar en onder begeleiding van een deskundig team het proces van scheiden te doorlopen. De mogelijkheid om daarbij ook afzonderlijke gesprekken te voeren met de coach/psycholoog en de eigen advocaat, de begeleiding van de kinderen in dit proces en – indien nodig –  de aanwezigheid van een onafhankelijk financieel deskundige, wordt als zeer waardevol ervaren.

Get in contact with Anouk Thomas

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.