Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Annelies Verhoeff

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik vind het heel fijn om samen met andere collega’s een scheidingsproces te begeleiden en ons gezamenlijk in te zetten voor goede oplossingen vooral die gericht zijn op het ouderschap na de echtscheiding en de belangen van de kinderen die bij mij voorop staan. Daarna komen de financiën doch daar zijn veel regeltjes voor.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

De ex-partners die uit elkaar gaan hebben door het proces meer zicht op hun onderliggende emoties en zijn in staat die emoties te scheiden van kwetsuren uit het verleden en meer in staat richting toekomst objectief te communiceren.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat ik een efficiënte en pragmatische aanpak heb maar wel de emoties die hierbij horen een plaats krijgen.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb door mijn docentschap in de mediationopleiding en mijn belangstelling voor het ontwikkelen van interventies dit onderwerp uitgebreid naar het geven van intervisie en workshops in Nederland doch ook in het buitenland om aandacht te vragen voor de goede begeleiding van dit echtscheidingsproces. Nog niet zo lang geleden heb ik de EFT-opleiding gevolgd en ben ik nog beter in staat om de emoties die in een scheiding een rol spelen op een goede manier vorm te geven.

Neem contact op met Annelies Verhoeff

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.