Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Annelies Verhoeff

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik vind het heel fijn om samen met andere collega’s een scheidingsproces te begeleiden en ons gezamenlijk in te zetten voor goede oplossingen vooral die gericht zijn op het ouderschap na de echtscheiding en de belangen van de kinderen die bij mij voorop staan. Daarna komen de financiën doch daar zijn veel regeltjes voor.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

De ex-partners die uit elkaar gaan hebben door het proces meer zicht op hun onderliggende emoties en zijn in staat die emoties te scheiden van kwetsuren uit het verleden en meer in staat richting toekomst objectief te communiceren.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat ik een efficiënte en pragmatische aanpak heb maar wel de emoties die hierbij horen een plaats krijgen.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb door mijn docentschap in de mediationopleiding en mijn belangstelling voor het ontwikkelen van interventies dit onderwerp uitgebreid naar het geven van intervisie en workshops in Nederland doch ook in het buitenland om aandacht te vragen voor de goede begeleiding van dit echtscheidingsproces. Nog niet zo lang geleden heb ik de EFT-opleiding gevolgd en ben ik nog beter in staat om de emoties die in een scheiding een rol spelen op een goede manier vorm te geven.

Get in contact with Annelies Verhoeff

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.