Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Agnes van Wieren

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Als cliënten kinderen hebben, blijven zij de rest van hun leven samen ouders van deze kinderen. Een goede communicatie is noodzakelijk. De oplossing is dan ook niet om de strijd met de andere partij aan te gaan, maar om te zoeken naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Op die manier worden conflicten in de toekomst het beste voorkomen.

Collaborative divorce (overlegscheiding) is een goede wijze van conflictoplossing. Vooral als er geen evenwicht bestaat tussen de betrokken partners in kennis, emoties en macht is overlegscheiding een goede manier om de gevolgen van de scheiding toch in overleg te regelen.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Partijen worden goed geïnformeerd en waar nodig ook van advies voorzien. Zij voelen zich gesteund door een team van professionals en dat maakt mede dat zij gaan denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Een oplossing, in de zin van een regeling met betrekking tot de kinderen en andere zaken die voor partijen van belang zijn, ligt dan sneller in het verschiet.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Cliënten zijn tevreden over het resultaat en gaan gerust de toekomst tegemoet.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik ben dit jaar 25 jaar advocaat familierecht, sinds 1999 aangesloten bij de vFAS en scheidingsmediator vanaf 2001. Vanaf 2010 ben ik lid van de Vereniging Collaborative Professionals. Sindsdien heb ik een aantal overlegscheidingen gedaan.

Verder treed ik regelmatig op als bijzondere curator (ik ben aangesloten bij de Stichting Bijzondere Curator Nederland) en ben ik aangesloten bij D.I.A.L. Lawyers, de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten.

Neem contact op met Agnes van Wieren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.