Step 1 of 9

  • Questionnaire

  • You're in the process of preparing for your divorce. This is an important, emotional, and challenging transition for you and your family. Our VvCP members will be happy to advise you about your options for extra support to make this transition in the best way possible, while still maintaining family ties, financial resources, and quality of life. There are multiple ways to separate. The kind of separation you choose determines the nature and pace of your separation. In order to be able to give you advice, we kindly ask you to answer the questions in our questionnaire. Please do not think too much about the answers, just choose the first answer that comes to mind. On a scale of 1 to 10, please select the answer that best suits your current situation.

Agnes van Wieren

Advocaat
Contact

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Als cliënten kinderen hebben, blijven zij de rest van hun leven samen ouders van deze kinderen. Een goede communicatie is noodzakelijk. De oplossing is dan ook niet om de strijd met de andere partij aan te gaan, maar om te zoeken naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Op die manier worden conflicten in de toekomst het beste voorkomen.

Collaborative divorce (overlegscheiding) is een goede wijze van conflictoplossing. Vooral als er geen evenwicht bestaat tussen de betrokken partners in kennis, emoties en macht is overlegscheiding een goede manier om de gevolgen van de scheiding toch in overleg te regelen.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Partijen worden goed geïnformeerd en waar nodig ook van advies voorzien. Zij voelen zich gesteund door een team van professionals en dat maakt mede dat zij gaan denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Een oplossing, in de zin van een regeling met betrekking tot de kinderen en andere zaken die voor partijen van belang zijn, ligt dan sneller in het verschiet.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Cliënten zijn tevreden over het resultaat en gaan gerust de toekomst tegemoet.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik ben dit jaar 25 jaar advocaat familierecht, sinds 1999 aangesloten bij de vFAS en scheidingsmediator vanaf 2001. Vanaf 2010 ben ik lid van de Vereniging Collaborative Professionals. Sindsdien heb ik een aantal overlegscheidingen gedaan.

Verder treed ik regelmatig op als bijzondere curator (ik ben aangesloten bij de Stichting Bijzondere Curator Nederland) en ben ik aangesloten bij D.I.A.L. Lawyers, de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten.

Get in contact with Agnes van Wieren

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.