Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Agnes Spoormans

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

In een collaborative kan ik een cliënt één op één bijstaan waardoor een sterke vertrouwensrelatie bestaat en de cliënt zich veilig en strategisch ondersteund weet. Tegelijkertijd wordt door het teamwerk niet tegen maar met elkaar gewerkt wat zowel voor de wederzijdse cliënten als voor de betrokken professionals een positieve resultaat gerichte werkwijze oplevert. Het combineren van coachings- advocaten- en mediationsskills geeft mij veel voldoening.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Partijen kiezen hun eigen toekomst en oplossingen, terwijl ze zich gesteund weten door professionals uit verschillende disciplines. Dat leidt tot creatieve oplossingen waar echt draagvlak voor bestaat en die ook goed uitvoerbaar zijn.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Cliënten voelen zich veilig en gesteund door mij, maar weten ook dat ik kritisch naar ze ben waar dat nodig is. Daar waar ze zelf soms door de bomen het bos niet meer zien laat ik ze weer zien wat de kern is, waar het echt om gaat en welke keuzes daarin te maken zijn. Om samen tot oplossingen te komen is het belangrijk om in verbinding met beide betrokkenen te staan. Hoewel dat in het begin wel eens tot vraagtekens kan leiden, wordt over het algemeen terugkijkend goed gezien dat daar juist ook een succesfactor voor een collaborative inzit.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb de basis opleiding voor Collaborative Professionals gedaan en vervolgens diverse trainingen en workshops specifiek voor Collaborative Divorces.

Neem contact op met Agnes Spoormans

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.