Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Willemijn van Strien

Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Toen deze vorm net in Nederland werd opgestart werd ik gebeld dat ‘men’ dacht dat dit precies iets voor mij zou kunnen zijn. Men kende mij reeds vanuit Communicatieopleidingen die ik voor de vFAS verzorgde. Het klopt!

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?

Ik zie deze vorm van scheiden als een duurzame vorm. Je ontvlecht respectvol, waarbij de gelukkigere periode van het huwelijk die er ook is geweest voor het besluit om te scheiden wordt ‘geëerd’ en de nadruk komt te liggen bij goed ouderschap na de ontvlechting. Er wordt gewerkt aan een ‘volwassen’ perspectief en het nemen van verantwoordelijkheid door de ouders.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Hadden we jouw methodiek maar veel eerder geleerd, dan hadden we hier misschien niet hoeven zitten.

De training die op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die hebt.

Ik ben communicatie specialist en treed op als Coach in de overlegscheiding.
Daarnaast werk ik ook met werkgerelateerde vragen in bedrijven en met teams, onder andere verzorg ik ook intervisie. Ik werk sinds 2009 als overlegscheidingscoach. Daarvoor heb ik 18 jaar in het bedrijfsleven gewerkt.

Neem contact op met Willemijn van Strien

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.