Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Willemien Noordraven-Reijnen

Advocaat
Neem contact op

Een doemscenario waaraan je bij het uitspreken van het ja-woord niet denkt: een
echtscheiding. Maar soms loopt het leven anders dan je verwacht. Als een
echtscheiding onvermijdelijk is, komt er veel op je af, zowel op emotioneel als op
financieel gebied.

In een traditionele scheidingsprocedure met ieder een eigen advocaat is het de
rechter die de knopen doorhakt. In een overlegscheiding heb je zelf de regie en kan maatwerk worden geleverd. Deze methode heeft hetzelfde voordeel als mediation, je wordt bij de communicatie tussen jou en je partner professioneel ondersteund, in dit geval door een coach met een psychologische achtergrond. Maar je hebt ook een eigen advocaat die jou adviseert en je helpt bij de onderhandelingen en het nemen van beslissingen. Ook andere professionals kunnen worden ingeschakeld, zoals een financieel deskundige en een kindspecialist. Met behulp van dit multidisciplinaire team wordt een solide basis gelegd om op een respectvolle manier afscheid van elkaar als partner te nemen en, als je kinderen hebt, om voor hen nog samen ouder te kunnen blijven.
Mijn ervaring is dat deze scheidingsmethode in veruit de meeste gevallen leidt tot
een relatief snelle en voor beide partijen goede en bestendige regeling.

Ik ben sinds 1983 advocaat. Daarnaast ben ik al meer dan 25 jaar vFASscheidingsmediator en sinds 2010 ook overlegscheidingsadvocaat.
Ik ben gedreven, doortastend, ‘to the point’ en resultaatgericht. En daarbij verlies
ik nooit het menselijk aspect uit het oog.
Lees hier verder.

Neem contact op met Willemien Noordraven-Reijnen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.