Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Sietske Verbraak

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Ik werk graag volgens de Collaborative werkwijze. Iedere scheiding en ieder afwikkeling van een nalatenschap is uniek.  Samen met jou, onze cliënt, zoek ik naar de beste aanpak. Daarbij kijk ik naar wat jij nodig hebt. Dat staat voor mij altijd voorop. Wanneer je gaat procederen is de uitkomst niet altijd de beste oplossing. Een rechter kan simpelweg vanuit zijn functie sommige oplossingen niet aandragen. Die route biedt veel minder mogelijkheden. Daarom past de ‘Collaborative’ werkwijze ook zo goed. Het voorkomt dat je gaat procederen. Wanneer de rechter een knoop moet doorhakken, zijn er vaak alleen maar verliezers. Door de Collaborative werkwijze kunnen we veel meer rekening houden met alle belangen, ook van bijvoorbeeld kinderen. We komen samen tot een oplossing waar iedereen zich in kan vinden. Op deze manier halen we het beste en niet het onderste uit de kan.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Deze manier van conflicten oplossen biedt veel voordelen omdat het de manier van werken veel minder lastig en pijnlijk is voor onze cliënten. Dit komt onder andere omdat we samenwerken in een team met meerdere deskundigen. Je hebt dus niet maar één persoon die met je meedenkt, maar samen denken we in oplossingen. We gaan als team in overleg. Hierdoor komen we altijd tot betere ideeën.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Wat ik terug hoor van onze cliënten is dat het proces via collaborative practice vlot, gestructureerd en met respect en aandacht voor ieders belangen en zorgen verloopt. Niets wordt vergeten of niet besproken. De uitkomst is een duurzame en gedragen oplossing. En die oplossing ligt er in relatief korte tijd. Procederen duurt veel langer. Er is zo snel weer zicht op een eigen toekomst.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Mijn vakgebied is mijn passie. Voortdurend ontwikkel ik mij en volg ik trainingen en bezoek ik congressen in binnen- en buitenland. Recentelijk bezocht ik een internationaal congres in Edinburgh (Schotland).

Neem contact op met Sietske Verbraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.