Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Ruth Olie-Hallmans

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Na al de nodige jaren als mediator te hebben gewerkt voegde het werken als collaborative professional echt wat toe. Hier kun je in een setting met 2 advocaten en een coach vanuit behoeftes en belangen met elkaar overleggen.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Dat partners met hulp van hun advocaten als coach / adviseur samenwerken op een manier die borg staat voor het uit elkaar gaan met respect voor elkaar en de familiegeschiedenis.
Het gehele team spreekt af niet te gaan procederen en de belangen van het kind vormen een centrale plek in de overlegscheiding.
Elke professional doet waar hij / zij goed in is.
En het voordeel ten opzichte van een mediation is dat beide partners hun eigen advocaat / coach hebben die de processen in goede banen kunnen leiden en waar de partners bij terecht kunnen.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Cliënten vinden het bijzonder dat de advocaten over en weer echt oog hebben voor de belangen van de andere partij en ervaren dat als geruststellend. Dat is de kern van de overlegscheiding.
Het zijn intensieve trajecten die aansluiten qua tempo op de wensen en mogelijkheden van de partners en waarin een goede basis wordt gelegd voor de toekomst.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik heb 1 van de eerste trainingen gevolgd van 2 Amerikaanse dames. Het heeft even geduurd voordat ik de eerste overlegscheiding deed, mede omdat het ook even duurde voordat er collega’s waren in het Noorden van het land die de opleiding hadden gevolgd.

Gaandeweg heb ik de nodige trainingen gevolgd (zoals ook de opleiding forensisch mediator) die maken dat je qua complexiteit het nodige aan kan. Dat geldt ook voor collega’s met wie je deze zaken oplost. Je raakt als team echt op elkaar ingewerkt en afgestemd.

Neem contact op met Ruth Olie-Hallmans

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.