Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Petra Beishuizen

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Vrijwel direct nadat ik mijn advocatenstage periode voltooide ben ik mediator geworden. De combinatie van juridische vraagstukken, psychologie en bemiddeling sprak mij aan, ik wilde graag als advocaat iets toevoegen aan de praktijk, naast hoofd ook het hart, compassie meenemen in de praktijkbeoefening. Toen wij in Nederland de opleiding Collaborative Divorce kregen heb ik mij direct aangemeld, het leek mij een prachtige tussenvorm waarbij cliënten de veiligheid voelen van hun eigen adviseur op het juridische vlak en weten dat zij op een empathische manier door het scheidingsproces gaan. Ik heb ervaren dat mensen met complexe scheidingsvragen, ondernemers of zelfstandige beroepsbeoefenaars, baat hebben bij deze aanpak waarbij de professionals vanuit een helicopterview de zaak kunnen behandelen. Daarnaast is er ook ruimte voor het verdedigen van de eigen belangen en uitstippelen van een strategie waarbij iedereen door kan gaan. Ook mensen met internationale issues hebben veel baat bij deze vorm van scheiden omdat aan de tafel alle problemen opgelost kunnen worden. Deze combinatie van zorgen voor de client en zijn kinderen, creatief en praktisch omgaan met de zaak maar ook een toekomst bieden aan de client is een geweldige uitdaging die mij iedere keer weer veel energie geeft.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?

De grootste voordelen zijn allereerst dat de mensen met elkaar weer in gesprek komen, onder begeleiding een stap verder komen in het aangaan van een nieuwe werkbare relatie op het gebied van ouderschap. Goed omgaan met elkaar als ex-partners is hard werken en vergt echt iets van iemand. Het is fantastisch als ik daar een kleine bijdrage aan kan leveren, je gunt iedereen een werkbare ouderrelatie waarbij de beide partners hun eigen leven nieuwe vorm kunnen geven. Daarnaast kunnen wij aan de tafel de meest ingewikkelde structuren ontrafelen, over de grenzen heen vermogens verdelen en alimentatie afspreken. Voor mensen die niet een recht toe recht aan geschiedenis hebben is een collaborative divorce echt een uitkomst. We zijn heel flexibel, nodigen professionals op financieel of fiscaal gebied uit, door met elkaar samen te werken kunnen we voor ieder probleem een passende oplossing bedenken.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Mensen zijn heel enthousiast en soms ook verrast omdat ze niet verwachten dat de advocaat van de ander zo vriendelijk en behulpzaam is. Het wegvallen van de dreiging van een rechtszaak, het zelf aan tafel zitten en meeschrijven aan het convenant is voor veel mensen helend en geeft ze rust. Ze hebben het idee dat er echt voor hun gewerkt wordt zowel op emotioneel als op rationeel juridisch vlak. We proberen echt all-round hulp te bieden.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik was de tweede lichting van de Collaborative Practice groep. Daaraan voorafgaand heb ik de mediation opleiding gevolgd bij de vFAS, meerdere masterclasses over systemisch werk bij Yoep Choi, Professor F. de Lange aan de VU Amsterdam en Phoenix Utrecht. Ik heb enige tijd geleden een coaching opleiding afgerond en heb de 7 daagse EFT opleiding gevolgd. Ik ben daarnaast opgeleid in Amerika en in Engeland, ben zelf docent Mediation geworden en geaccrediteerd Intervisie begeleider. Daarnaast heb ik ruim 8 jaar als partner van mijn kantoor de verantwoordelijkheid gedragen voor de financiën van ons kantoor. Mijn praktijk is echt gericht op scheiden in overleg in de ruimste zin des woord. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het Familierecht als advocaat en mediator.

Neem contact op met Petra Beishuizen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.