Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Patricia van Eck-Molenaar

Advocaat
Neem contact op

Als de beslissing tot echtscheiding is genomen, is het van groot belang dat de partners zich eerst afvragen wat zij nodig hebben om het echtscheidingsproces zo goed mogelijk door te komen. Hebben zij ieder een eigen advocaat nodig of willen zij onder begeleiding van een deskundige mediator tot afspraken komen? Voor partners die graag in goede harmonie en in overleg uit elkaar willen, maar er wel behoefte aan hebben om ieder een eigen advocaat/adviseur te hebben, is de overlegscheiding heel geschikt. Als overlegscheidingsadvocaat sta ik voor mijn cliënt en houd ik ook de andere belangen, zoals die van de kinderen, de andere partner en eventueel de onderneming in het oog. Het overleg vindt aan tafel plaats. Alle facetten van de scheiding worden besproken en alles kan in één keer geregeld worden. Vaak wordt een coach betrokken om de afspraken rond de kinderen te begeleiden en de ouders te helpen om van ex-partners collega-ouders te worden. Als er een onderneming bij de echtscheiding betrokken is, wordt er ook vaak een financieel deskundige bij het proces betrokken. Doordat we als team met elkaar samenwerken, verloopt het proces heel efficiënt en kunnen er hele creatieve oplossingen bedacht worden. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: onze cliënten helpen om tot een redelijke en duurzame oplossing te komen waarbij de belangen van alle gezinsleden en die van de onderneming in het oog worden gehouden. Doordat er korte lijnen zijn, kunnen conflictsituaties worden voorkomen en als die toch ontstaan, kunnen die snel worden uitgepraat en opgelost. Doordat we met verschillende specialisten aan tafel zitten, kan er maximaal maatwerk geleverd worden. Het grote voordeel van het overleg is dat alle oplossingen geoorloofd zijn, mits beide partners kunnen instemmen en de regeling binnen de geldende (fiscale) wet- en regelgeving past.

Inmiddels heb ik al een behoorlijk aantal overlegscheidingen succesvol afgerond. Ik krijg van mijn cliënten terug dat zij erg blij zijn met de aanpak, de efficiënte en deskundige manier van werken en de prettige setting waarin de gesprekken plaatsvinden. Zelfs in de meest uitdagende en complexe fiscale, financiële en/of juridische kwesties hebben we een regeling kunnen treffen waar beide partners tevreden mee waren en mee verder konden. Ik ben ruim 20 jaar advocaat en heb mij in de loop van de jaren gespecialiseerd als familierechtadvocaat voor ondernemers, zodat ik mijn kennis en ervaring op dit gebied kan inbrengen. Ik ben moeder van 3 pubers en neem ook die ervaring mee in de begeleiding van ouders. Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u altijd contact met mij opnemen.

Neem contact op met Patricia van Eck-Molenaar

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.