“Scheiden doe je niet alleen”
In de familierechtpraktijk staat de mens centraal en dat maakt het zo boeiend. Iedere zaak is anders, want ieder mens is anders. Er moet worden bekeken wat in een specifieke situatie voor deze personen de beste oplossing is. Een “standaardoplossing” bestaat niet, het is altijd maatwerk.
Als cliënten kinderen hebben, blijven zij de rest van hun leven samen ouders van deze kinderen. Zeker in dat geval blijft een goede communicatie noodzakelijk. De oplossing is dan ook niet om de strijd met de andere partij aan te gaan, maar om te zoeken naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Op die manier worden conflicten in de toekomst het beste voorkomen.
“Een scheiding in overleg”
Collaborative divorce (overlegscheiding of misschien beter: een scheiding in overleg) is een wijze van conflictoplossing die tussen mediation en procederen in zit. Vooral als er geen evenwicht bestaat tussen de betrokken partners in kennis, emoties en macht is overlegscheiding een goede manier om de gevolgen van de scheiding toch in overleg te regelen.
Op deze manier worden partijen goed geïnformeerd en van advies voorzien en daarnaast is er voldoende oog voor de emotionele kant. Het draagvlak voor beslissingen die worden genomen is groot en het overleg leidt tot acceptatie van de regelingen die getroffen worden.
Ik ben Collaborative Profesional geworden om het overleg meer structuur en waarborgen te kunnen geven. Daarnaast zie ik in het betrekken van een coach en eventueel een neutrale financial ook echt een meerwaarde.
Ik heb een aantal overlegscheidingen gedaan en de ervaringen van alle betrokkenen zijn positief. Cliënten zijn opgelucht dat ze niet naar de rechtbank hoefden te gaan en dat ze relatief snel tot een regeling zijn gekomen, waardoor ze zich weer op de toekomst kunnen gaan richten.
“Over mijzelf”
Ik ben vanaf 1995 werkzaam als advocaat en vanaf het jaar 2000 ook als mediator. En iedere dag ben ik blij, dat ik voor dit beroep heb gekozen. Het past bij mij. Hard op de zaak, zacht op de persoon. Maar wat het voor mij nog mooier maakt “ de slagroom op de advocaat” dat zijn de mediations, de overlegscheidingen, de zaken die samen met anderen geregeld worden en het oprecht luisteren naar mensen en ze te adviseren bij het zoeken naar een passende oplossing.
Ik ben woonachtig in Tilburg, getrouwd en we hebben drie volwassen zonen en twee hondem.
Medio 2021 ben ik, samen met 2 andere familierechtadvocaten, een eigen familierechtkantoor gestart: dlb advocaten & mediators aan de Heuvelring 41 in Tilburg.
Daarvoor ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij Westpoint advocaten en de jaren daarvoor was ik werkzaam bij Holla Advocaten.
Ik houd mij gedurende al deze jaren al bezig met echtscheidingen en omgangs- en alimentatieproblemen en tevens met onder andere naamswijzigingen, kinderontvoering, adoptie en gezagskwesties.
Ik ben lid van de vFAS (vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) sinds 1999 en ben scheidingsmediator sinds 2001. In 2002 heb ik de specialisatiecursus personen- en familierecht afgerond.
Sinds 2010 ben ik eveneens lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP). Ik ben ook aangesloten bij het Collaborative Practice Center (https://collaborativepracticecenter.nl/) en wij komen per jaar ongeveer acht tot tien keer samen in verband met intervisie en het behandelen van vragen op het gebied van de overlegscheiding.
Ik ben bijzondere curator, aangesloten bij de Stichting Bijzondere Curator Nederland. Verder ben ik lid van D.I.A.L. Lawyers, de vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten en treed ik op als Gezinsadvocaat.