Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Marieke Heiner

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Samen tot een oplossing komen staat centraal in mijn praktijk of het nu om geschillen in de persoonlijke relatie of in een zakelijke relatie betreft. Waar mogelijk laat ik de partijen weer op één lijn komen en begeleid hen in het hervinden van het evenwicht. zodat de toekomst met optimisme tegemoet kan worden getreden. Vanaf 2009 ben ik daarom werkzaam als Collaborative Professional. Voor verdere informatie over mijn werkwijze verwijs ik u graag naar mijn website; www.heineradvocaat.nl.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

ik zie als groot voordeel van de overlegscheiding dat voorkomen wordt dat partijen in een zogenaamde “vechtscheiding” terecht komen. Het team van professionals en ook partijen zelf werken met eenzelfde oplossingsgerichte instelling aan een goede uitkomst voor beide partners. Een succesvolle overlegscheiding kan daarbij bijdragen aan een goed werkend co-ouderschap. Na een geslaagde overlegscheiding hebben partijen een toekomstperspectief en kunnen zij met vertrouwen beginnen aan een nieuwe levensfase.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Mijn cliënten, in de meeste gevallen ondernemers, zelfstandige beroeps-uitoefenaars en hun partners, vinden mij een gedreven professional en in staat om ondoorzichtige materie zo inzichtelijk mogelijk te maken. Mijn benadering is persoonlijk en mijn aanpak is duidelijk, efficiënt en gericht op een positief resultaat.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Sinds 1988 ben ik werkzaam als advocaat en al vroeg heb ik mij gespecialiseerd in het familierecht. Ik ben daarnaast mediator en vanaf 2009 actief als collaborative professional. Naast de juridische trainingen op het gebied van het familierecht, volg ik jaarlijks diverse trainingen op het gebied vaardigheden en coaching.

Neem contact op met Marieke Heiner

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.