Waarom wilde je Collaborative Professional worden en welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?
Collaborative divorce/overlegscheiden is wat mij betreft dé manier om een scheiding goed te begeleiden en tot een resultaat te komen waar jullie je als ex-partners niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn goed bij voelen. De kracht van de methode schuilt in het multidisciplinaire aspect: jullie worden omringd door professionals die elkaar aanvullen. Want hoewel je daar misschien eerder niet bij stil hebt gestaan, bij een scheiding komen meerdere vakgebieden/disciplines samen: juridisch, psychologisch, fiscaal/financieel. Ik vind het belangrijk dat jullie adequaat worden bijgestaan door specialisten op al deze gebieden, zodat jullie weloverwogen keuzes kunnen maken die toekomstbestendig zijn.
Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?
Mijn cliënten geven aan dat zij het erg prettig vinden dat ze een eigen steunfiguur hebben tijdens het traject. Bij een mediationtraject wordt dat soms gemist. Bij een overlegscheiding kun je altijd je advocaat benaderen als je twijfels of vragen hebt. Je advocaat voorziet je van informatie en coacht je gedurende het traject. Dat is voor veel mensen van grote waarde. Mijn cliënten geven aan dat ze zich door mij gehoord en gesteund voelen en dat ze mijn vakinhoudelijke kennis en snelheid van werken waarderen.
De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.
Het vak van (overlegscheidings)advocaat is altijd in beweging; op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen is voor mij een must. Daarom volg ik jaarlijks cursussen op diverse gebieden: van mediationvaardigheden tot juridische en financiële onderwerpen. Ik ben naast mijn werk als (overlegscheidings)advocaat en mediator actief binnen de vereniging van Familie- en Erfrechtadvocaten scheidingsbemiddelaars (vFAS). Ik organiseer congressen en maak deel uit van meerdere vakinhoudelijke werkgroepen. Daarnaast schrijf ik sinds 2013 maandelijks een bijdrage voor het tijdschrift Rechtspraak Familierecht van Kluwer en ben ik redacteur Alimentatie en Familievermogensrecht van de Kennisbank. Voor mijn complete CV kunt u terecht op mijn LinkedIn pagina en website.