Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Elea van Baarle

Advocaat
Neem contact op

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Elea van Baarle, geboren op 11 juli 1975. In 2000 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit te Utrecht en het personen- en familierecht heeft mij altijd geïnteresseerd. Sinds 2003 heb ik mij volledig op deze praktijk toegelegd en ben gaandeweg steeds meer gaan leren hoe partijen op de juiste manier kunnen komen tot goede overeenstemming. Wat maakt volgens mij dat een overeenkomst goed is? Dit is wanneer partijen en de kinderen goed zijn geïnformeerd, er goed overleg geweest is en de overeengekomen regeling uitvoerbaar is. Ik regel liever te veel dan te weinig. In onderling overleg goed regelen kan bij uitstek via een gezamenlijk traject. Een viergesprek, mediation of een overlegscheiding heeft altijd mijn voorkeur. We moeten transparant zijn, strijdverlagend met een communicatiebevorderende overeenkomst. Zeker wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn.

Mijn moeder was werkzaam in het onderwijs en heeft op verschillende scholen les gegeven, mijn vader was beroepsmilitair. Leren communiceren op verschillende manieren is mij dan ook met de paplepel ingegoten. De wens tot blijven groeien in kennis en kunde is ook een familietrekje. Ik duik graag in boeken om zo altijd meer te weten te komen over mijn vak, maar ook op andere gebieden. Ik lees de gebruikelijke vakbladen, maar ook boeken met scheiden, communicatie, ouderonthechting en dergelijke als onderwerp. Ik ben getrouwd en samen hebben wij een dochter.

Tijdens mijn studietijd heb ik altijd fervent gezeild en hou nu van hardlopen. Ik zit verder in de ouderraad van de school waar mijn dochter op zit en sta graag langs de lijn bij het hockeyveld als mijn dochter traint of speelt.

Ik geef les in beginselenrecht op Nyenrode. Het is ontzettend leuk om kennis over te dragen, maar vooral mensen te leren hoe een wetboek moet worden gelezen en tot oplossingen kan worden gekomen bij verschillende casussen.

Domme vragen bestaan niet, je mag me altijd vragen stellen.

Ik ben naast de VvCP ook lid van de vFAS en MFN.

Neem contact op met Elea van Baarle

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.