Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Edwin Henkelman

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Als mediator en proces advocaat zie ik dat simpel procederen eigenlijk geen recht doet aan de wederzijdse wensen van partijen. De methodiek van de Collaborative spreekt mij hierbij zeer aan, nu in een korte maar intensieve periode gezamenlijk gewerkt kan worden aan toekomstbestendige oplossingen, in een voor partijen vaak onzeker en emotionele periode.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?

Toekomstbestendig, afspraken maken met respect voor de wederzijdse standpunten, mogelijkheid om te spreken over gevoeligheden en belangen, mogelijkheden om “out of the box” oplossingen te bedenken.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

Dat cliënten achter de gekozen oplossing staan, het voor hen een sluiting van een lange periode is geweest, alsmede dat ze zich gezien en gehoord hebben gevoeld.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

Ik ben sinds 2003 familierecht advocaat, sinds 2009 mediator en sinds 2017 collaborative professional. Ik heb hiertoe de opleiding tot familierecht advocaat en mediator bij de vFAS gevolgd, de opleiding van de VvCP en de opleiding tot Bijzondere Curator (belangenvertegenwoordiger van kinderen) bij de Universiteit van Leiden.

Neem contact op met Edwin Henkelman

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.