Stap 1 van 9

  • Vragenlijst

  • Op dit moment bent u bezig met de voorbereidingen voor uw scheiding. Dit is een belangrijke, emotionele en uitdagende overgang voor u en uw familie. De leden van de VvCP adviseren u graag over de mogelijkheden van extra ondersteuning om deze overgang op de best mogelijke manier te laten verlopen. Met behoud van familiebanden, financiële middelen en kwaliteit van wonen. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. De manier van scheiden bepaalt de aard en het tempo van uw scheiding. Om advies aan u te kunnen geven verzoeken wij u vriendelijk om de vragen in onze vragenlijst te beantwoorden. Gelieve niet te veel na te denken over de antwoorden, maar in plaats daarvan het eerste antwoord te kiezen dat bij u opkomt. Uit een schaal van 1 tot 10 kunt u het antwoord kiezen welk cijfer het beste bij uw huidige situatie past.

Denise Kentie

Advocaat
Neem contact op

Waarom wilde je Collaborative Professional worden?

Vanaf het moment dat ik hoorde over Collaborative Divorce en er nader kennis mee maakte in 2008 tijdens een Internationaal congres in Cork, Ierland, wilde ik Collaborative Professional worden.

Ik realiseerde me meteen dat dit een bijzonder constructieve, duurzame manier van werken is. Als advocaat kun je er zijn voor je cliënt om hem of haar te ondersteunen op een veilige manier en zonder “tegen te ander te zijn”. Door teamwork ontstaat er een waardig, respectvol scheidingsproces naar een rechtvaardige regeling en een solide toekomst voor het hele gezin.

Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden / conflicten oplossen?

Dankzij deze manier van werken als een team met een helder doel, geformuleerd door de cliënten zelf, blijken er meer mogelijkheden en kan echt op alle vlakken maatwerk worden gecreëerd, wordt de schade beperkt en blijven ondernemingen voortbestaan. Door deze werkwijze voelt ieder zich gehoord; beide ex-partners, die voortaan nog samen ouders blijven, èn hun kinderen. Iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten en iedereen is even belangrijk. Bovendien is er ook later nog een team van professionals om op terug te vallen, mochten er omstandigheden wijzigen.

Wat voor feedback hoor je terug van cliënten die je hebt bijgestaan?

“Ben zo enorm dankbaar… Het is zo goed dat ik er financieel goed uitkom, in mijn huis kan blijven wonen en het allerbeste wat ik “gewonnen” heb, is dat we als gezin tevreden kunnen zijn en dat M. en ik samen voor onze vier schatten van kinderen een goed voorbeeld kunnen zijn. Dus duizendmaal dank voor alles!”

“Denise, ik heb veel aan je gehad. Niet alleen tijdens, maar ook na de scheiding, heb ik teruggedacht aan onze gesprekken, jouw tips en invalshoeken. Daar zal ik je altijd dankbaar voor zijn”.

“Ik heb bijzonder veel van je geleerd, heb mijn woede jegens C. achter me kunnen laten. Ik ben hier sterk uit gekomen, hier ga ik heel veel aan hebben. Ik vertrouw er op dat het met de kinderen ook goed gaat komen”.

De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.

In januari 2009 deed ik de basisopleiding. Nadien heb ik veel bijgeleerd in de praktijk en door congressen en workshops bij te wonen, zowel in Nederland, als bijvoorbeeld in Washington, Chicago, Philadelphia, Milaan en Edinburgh. Uit iedere training en workshop en contact met scheidingsprofessionals van over de hele wereld heb ik juweeltjes aan kennis en vaardigheden meegekregen. Het Nederlands recht is dan wel Nederlands, maar scheiden is universeel. Op dit vlak kunnen we veel van andere professionals leren en een internationaal netwerk geeft onuitputtelijk nieuwe invalshoeken, nieuwe vaardigheden en inspiratie om steeds beter de rol van scheidingsprofessional te kunnen vervullen.

Neem contact op met Denise Kentie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.